АП ВІДКИДАЄ ЗВИНУВАЧЕННЯ НА СВОЮ АДРЕСУ ПРО ВТРУЧАННЯ У СПРАВИ УНІАН, УНІАН

4 Жовтня 2002
849
4 Жовтня 2002
17:25

АП ВІДКИДАЄ ЗВИНУВАЧЕННЯ НА СВОЮ АДРЕСУ ПРО ВТРУЧАННЯ У СПРАВИ УНІАН, УНІАН

849
АП ВІДКИДАЄ ЗВИНУВАЧЕННЯ НА СВОЮ АДРЕСУ ПРО ВТРУЧАННЯ У СПРАВИ УНІАН, УНІАН
Адміністрація Президента України відкидає звинувачення на свою адресу про втручання в справи інформаційного агентства УНІАН.

Про це сказав в інтерв'ю кореспонденту УНІАН керівник головного управління інформаційної політики адміністрації Президента України Сергій ВАСИЛЬЄВ. "Адміністрація Президента України у трудовий конфлікт", який виник в агентстві УНІАН, "не втручалася і втручатися не має наміру", підкреслив він.

Коментуючи останні події в інформаційному агентстві, С.ВАСИЛЬЄВ зазначив, що "ситуація досить звичайна - у колектив, що склався, прийшли два нових керівники" (генеральний директор УНІАН Олег НАЛИВАЙКО і виконавчий директор агентства Василь ЮРИЧКО, який з 3 жовтня виконує обов'язки генерального директора - УНІАН). За словами С.ВАСИЛЬЄВА, "всім зрозуміло, що "нова мітла мете по-новому". Люди хвилюються за свої робочі місця".

На думку керівника головного управління з питань інформаційної політики АП, "найбільш активні співробітники, мабуть, вирішили, що "найкращий захист - це напад" і "використали прес-конференцію опозиційної "трійки" ( Олександр МОРОЗ, Юлія ТИМОШЕНКО, Петро СИМОНЕНКО - УНІАН) для вирішення абсолютно далекої від політики проблеми -"забронювати своє місце під сонцем".

С.ВАСИЛЬЄВ додав, що "не знає всіх внутрішніх перипетій конфлікту" і тому не зможе відповісти на запитання, "хто кого "з'їсть" або чи зможуть члени колективу і керівництво знайти компроміс".

Відповідаючи на запитання про роль адміністрації Президента в подіях, що відбуваються, С.ВАСИЛЬЄВ згадав анекдот часів Другої світової війни: "Зустрічаються двоє. Один каже: "В усьому винні велосипедисти і євреї". Другий питає: "А чому велосипедисти?" Перший: "А чому євреї?". С.ВАСИЛЬЄВ підкреслив: "У нашої опозиції в усьому винна адміністрація Президента. Навіть у поганій погоді, яка була під час так званих "вересневих революцій".

Як відомо, частина колективу УНІАН виступила із заявою, в якій говорилося, що з приходом нового керівництва колектив відчуває, "що в журналістські справи агентства втручаються люди, які представляють політичні інтереси влади і, зокрема, адміністрації Президента".

3 жовтня керівництво і колектив УНІАН підписали спільну заяву, в якій підкреслили, що стратегія інформаційної діяльності агентства залишається незмінною - "неупереджене та об'єктивне висвітлення подій і точок зору всіх політичних сил України". Агентство заявило про неприпустимість політичної цензури в УНІАН і колектив повернувся до нормального робочого режиму.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
849
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду