До створення «Шустер Live» залучена французька команда

26 Серпня 2008
20085
26 Серпня 2008
12:54

До створення «Шустер Live» залучена французька команда

20085
До створення «Шустер Live» залучена французька команда
Як уже повідомляла «Детектор медіа», 5 вересня на телеканалі «Україна» стартує нова програма Савіка Шустера – «Шустер Live». Її вироблятиме на замовлення каналу продакшн-компанія «Савік Шустер Студіос». За інформацією «ТК», партнерами пана Шустера у цьому бізнесі є президент компанії «Поверхность ТВ» Віктор Самойленко та бізнесмен Мохаммад Захур.  Утім, Савік Шустер у своїх інтерв'ю підтверджував лише участь останнього.
 
Про роботу продакшна, команду та плани на найближчий час «Детектор медіа» розповіла головний редактор «Савік Шустер Студіос» Дарка Чепак, яка донедавна працювала старт-продюсером на 5 каналі.
 
- Дарко, які проекти «Савік Шустер Студіос» збирається виробляти? Які з них для ТРК «Україна», які – для інших каналів?
- Наразі «Савік Шустер Студіос» готує для телеканалу «Україна» лінійку програм під загальною назвою «Шустер Live». Ця назва об'єднує інформаційно-розважальне годинне шоу, яке виходитиме з понеділка по четвер о 19.30, та традиційну підсумково-аналітичну програму у п’ятницю (з 21.30, хронометраж – три години).
 
Ці дві програми, очевидно, за пріоритетністю зараз на першому місці. Тим не менше, плани щодо розробки нових проектів є, і детальніше про них можна буде говорити після запуску «Шустер Live».
 
Що ж до каналів, на яких будуть розміщуватись нові проекти, то за контрактом із телеканалом «Україна» право першої пропозиції – за цим каналом. Але цілком очевидно, що «Савік Шустер Студіос» шукає і розробляє цікаві та вишукані формати, і пропонуватиме їх каналам, яким вони підходитимуть за форматом. Сподіваємось і на зворотний зв’язок: якщо до нас звертатимуться канали зі своїми пропозиціями, ми – відкриті до співпраці.
 
- Хто працює у програмі «Шустер Live»? Розкажіть про вашу команду.
- Це сильна команда фахівців, яка унікальним чином поєднує як дуже досвідчених редакторів, так і молодих спеціалістів, які ростуть. Це дає можливість застосувати досвід попередніх проектів, і разом із Тим використовувати нові для українського телебачення підходи. «Ми робимо зірок!» - цей слоган «Савік Шустер Студіос» діє як у кадрі, так і поза екраном.
 
Савіка Шустера – ведучого, керівника продакшн-студії та керівника творчої частини – представляти немає потреби. Шеф-редактор «Шустер Live» - Володимир Долін, Людина енциклопедичних знань та величезного досвіду в журналістиці. У минулому він був редактором «Свободи Савіка Шустера» та всіх проектів Савіка на «Інтері».
 
Разом із ним – сильна команда редакторів та журналістів, які перейшли разом із Савком Шустером з «Інтера». Зокрема Мустафа Наєм, беззаперечно яскрава постать у політичній журналістиці. Над новими проектами також працюватимуть відомі у журналістиці люди, про участь яких ви дізнаєтесь ближче до ефіру проекту.
 
- Якою є структура власності «Савік Шустер Студіос»?
- «Савік Шустер Студіос» - незалежна комерційна одиниця, у структурі власності якої немає телеканалів чи політичних персон. Можу сказати, що серед засновників – серйозні західні інвестори. Деталі власності – це, звичайно, комерційна таємниця, і це нормально. Думаю, на це питання може конкретніше відповісти лише Савік Шустер як керівник організації.
 
- Розкажіть детальніше про ваших французьких партнерів, які залучені до проекту.
- Над програмою «Шустер Live» працює українсько-французька команда. Якщо запитаєте, чому французи, то відповім словами Савіка Шустера: «Бо у французів найкраща картинка в Європі».
 
Французьку частину команди очолює Давід Сьяма – відомий продюсер, що має за плечима 15-річний досвід, зокрема теледебати за участю Ніколя Саркозі, шоу Селін Діон із Лас-Веґаса та інші проекти світового рівня. До співпраці він залучив найкращих французьких фахівців, які можуть похвалитися досвідом роботи у провідних європейських – і не лише – проектах.
 
Головні «постановники» - це режисери Трістан Карне (працює як телевізійний режисер, кінематографічний режисер і сценарист, один із його фільмів – «Париж, я люблю тебе!») та його колишній учень, а тепер – самостійний режисер Ніколя Друе, оператор Лоранс Жуа. До трійки постановників входить також дизайнер, яка вважає декорації «Шустер Live» своїм найкращим проектом.
 
Власне, декорації, світло та технічо-мистецькі рішення проекту є унікальними для українського ринку та, мабуть, для всіх країн колишнього соцтабору. Це – найновіші європейські розробки, і я сподіваюся, що вони сподобаються українським телеглядачам.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20085
Читайте також
18.09.2008 07:18
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
20 037
30.07.2008 10:26
Алексей Сидоров, Олигарх.net
22 741
29.07.2008 11:03
Григорий Душевский, from-ua.com
15 540
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дмитро
5713 дн. тому
Савик, если читаешь комментарии, у такого человека как я есть предложение сделать проэкт про UEFA Euro 2012, домен наилучший www.UEFAEuro2012.com.ua, моя почта: site@nu-ns.com.ua
5721 дн. тому
А якби Шустер залишився на Інтері? Кого б йому довелося за вказівкою PRіти? Фірташа? Хорошковського? Чи - кого накажуть сьогодні? Щодо продажності - Інтер реально "головний канал країни"
О, Безлюдна коменти пише!!!
5721 дн. тому
О, де ви, хороші спеціалісти в Україні? Чому так старанно ховаєтесь від нас, глядачів? Чому штучно занижуєте свій рейтинг ? Чому так успішно прикидаєтесь сірими, млявими, малокультурними? Чи доживемо ми вас побачити на головних та не дуже каналах? Жаба, жаба, суцільна жаба...
Інна
5721 дн. тому
Це вже які вистави-шоу буде ставити цей французький продюсер для проффесора. Адже "Україна" покликала Шустера з прицілом на розгортання президентської кампанії. Можна тільки собі уявити на місці Саркозі Януковича. Це ж яке його будуть причесувати, які вигадуватимуть суфлери, щоб це одоробло бува щось не бовкнуло. Ну, звичайно, керувати "процесом" буде ця шавка Савік. Бойкот "Україні".
qw
5721 дн. тому
Шустер Lite? Шустер Light? Шустер`s Lie?
О, Шустер комменты читает!!!:))
5722 дн. тому
Или геббельсовщина регионалов, приголубивших Савелия, даёт о себе знать, а то некоторые комментарии почистили удачно, особенно, где указывали чётко с достаточным обоснованием на продажность Шустера :-))
леночка
5722 дн. тому
Предлагаю название следующей программы - "Савик шустер, God". Блестящая и одновременно странная карьера у гн.Шустера - круиз по украинским телеканалам в теч. всего пары лет. А с тем, что и в Украине специалистов достаточно - согласна, только вот платят нам как "рабам в своем отечестве".
piton
5722 дн. тому
Чергова російсько-мозамбіксько-албанська команда професіоналів буде висмоктувати гроші у багатеньких українських олігархів, і пудрити мізки українським глядачам. Безперервний цирк... Набридло...
оператор
5722 дн. тому
А чё варягов позвали? Или Савелий не знает, что в Украине есть хорошие специалисты? Видать и здесь Савелий ненадолго...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду