detector.media
26.08.2008 12:54
До створення «Шустер Live» залучена французька команда
До створення «Шустер Live» залучена французька команда
Як уже повідомляла «Детектор медіа», 5 вересня на телеканалі «Україна» стартує нова програма Савіка Шустера – «Шустер Live». Її вироблятиме на замовлення каналу продакшн-компанія «Савік Шустер Студіос». За інформацією «ТК», партнерами пана Шустера у цьому бізнесі є президент компанії «Поверхность ТВ» Віктор Самойленко та бізнесмен Мохаммад Захур.  Утім, Савік Шустер у своїх інтерв'ю підтверджував лише участь останнього.
 
Про роботу продакшна, команду та плани на найближчий час «Детектор медіа» розповіла головний редактор «Савік Шустер Студіос» Дарка Чепак, яка донедавна працювала старт-продюсером на 5 каналі.
 
- Дарко, які проекти «Савік Шустер Студіос» збирається виробляти? Які з них для ТРК «Україна», які – для інших каналів?
- Наразі «Савік Шустер Студіос» готує для телеканалу «Україна» лінійку програм під загальною назвою «Шустер Live». Ця назва об'єднує інформаційно-розважальне годинне шоу, яке виходитиме з понеділка по четвер о 19.30, та традиційну підсумково-аналітичну програму у п’ятницю (з 21.30, хронометраж – три години).
 
Ці дві програми, очевидно, за пріоритетністю зараз на першому місці. Тим не менше, плани щодо розробки нових проектів є, і детальніше про них можна буде говорити після запуску «Шустер Live».
 
Що ж до каналів, на яких будуть розміщуватись нові проекти, то за контрактом із телеканалом «Україна» право першої пропозиції – за цим каналом. Але цілком очевидно, що «Савік Шустер Студіос» шукає і розробляє цікаві та вишукані формати, і пропонуватиме їх каналам, яким вони підходитимуть за форматом. Сподіваємось і на зворотний зв’язок: якщо до нас звертатимуться канали зі своїми пропозиціями, ми – відкриті до співпраці.
 
- Хто працює у програмі «Шустер Live»? Розкажіть про вашу команду.
- Це сильна команда фахівців, яка унікальним чином поєднує як дуже досвідчених редакторів, так і молодих спеціалістів, які ростуть. Це дає можливість застосувати досвід попередніх проектів, і разом із Тим використовувати нові для українського телебачення підходи. «Ми робимо зірок!» - цей слоган «Савік Шустер Студіос» діє як у кадрі, так і поза екраном.
 
Савіка Шустера – ведучого, керівника продакшн-студії та керівника творчої частини – представляти немає потреби. Шеф-редактор «Шустер Live» - Володимир Долін, Людина енциклопедичних знань та величезного досвіду в журналістиці. У минулому він був редактором «Свободи Савіка Шустера» та всіх проектів Савіка на «Інтері».
 
Разом із ним – сильна команда редакторів та журналістів, які перейшли разом із Савком Шустером з «Інтера». Зокрема Мустафа Наєм, беззаперечно яскрава постать у політичній журналістиці. Над новими проектами також працюватимуть відомі у журналістиці люди, про участь яких ви дізнаєтесь ближче до ефіру проекту.
 
- Якою є структура власності «Савік Шустер Студіос»?
- «Савік Шустер Студіос» - незалежна комерційна одиниця, у структурі власності якої немає телеканалів чи політичних персон. Можу сказати, що серед засновників – серйозні західні інвестори. Деталі власності – це, звичайно, комерційна таємниця, і це нормально. Думаю, на це питання може конкретніше відповісти лише Савік Шустер як керівник організації.
 
- Розкажіть детальніше про ваших французьких партнерів, які залучені до проекту.
- Над програмою «Шустер Live» працює українсько-французька команда. Якщо запитаєте, чому французи, то відповім словами Савіка Шустера: «Бо у французів найкраща картинка в Європі».
 
Французьку частину команди очолює Давід Сьяма – відомий продюсер, що має за плечима 15-річний досвід, зокрема теледебати за участю Ніколя Саркозі, шоу Селін Діон із Лас-Веґаса та інші проекти світового рівня. До співпраці він залучив найкращих французьких фахівців, які можуть похвалитися досвідом роботи у провідних європейських – і не лише – проектах.
 
Головні «постановники» - це режисери Трістан Карне (працює як телевізійний режисер, кінематографічний режисер і сценарист, один із його фільмів – «Париж, я люблю тебе!») та його колишній учень, а тепер – самостійний режисер Ніколя Друе, оператор Лоранс Жуа. До трійки постановників входить також дизайнер, яка вважає декорації «Шустер Live» своїм найкращим проектом.
 
Власне, декорації, світло та технічо-мистецькі рішення проекту є унікальними для українського ринку та, мабуть, для всіх країн колишнього соцтабору. Це – найновіші європейські розробки, і я сподіваюся, що вони сподобаються українським телеглядачам.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY