«Сегодня»: Інвестором «Савік Шустер Студіос» є Мохаммад Захур

30 Липня 2008
21978
30 Липня 2008
13:32

«Сегодня»: Інвестором «Савік Шустер Студіос» є Мохаммад Захур

21978
«Сегодня»: Інвестором «Савік Шустер Студіос» є Мохаммад Захур
Інвестором продакшн-компанії «Савік Шустер Студіос», заснованої Савіком Шустером для виробництва власних проектів, виступить бізнесмен пакистанського походження Мохаммад Захур, повідомляє газета «Сегодня» з посиланням на власні джерела. Цю інформацію підтверджують і джерела «Детектор медіа», повідомляючи також, що співзасновниками компанії є Савік Шустер, Мохаммад Захур та президент компанії «Поверхность ТВ» Віктор Самойленко. Пан Самойленко не підтверджує і не спростовує цієї інформації.
 
«Я не комментирую никакое участие в этом проекте западных и своих компаний, пока сам господин Шустер не сочтет возможным об этом сказать, - сказав він «ТК». - Есть серьезные западные инвесторы в этой компании. Когда они сочтут нужным – они обнародуют эту информацию».
 
«В этом проекте нас будет трое, и все – не политические люди. Это люди либо из большого бизнеса, у которых нет совершенно никаких политических интересов в Украине, либо из телевидения. Наш украинский партнер тоже очень любит страну, и телевидение, что очень важно», - раніше казав «Детектор медіа» Савік Шустер.
 
Як повідомляє офіційний сайт корпорації «ISTIL Україна», головою наглядової ради якої донедавна був Мохаммад Захур, бізнесмен народився 1 серпня 1955 року в пакистанському місті Карачі в родині високо посадовця. У 1974 році був відряджений до УРСР для навчання, і в 1975-1980 роках навчався у Донецькому політехнічному інституті за спеціальністю «Обробка металів тиском». У 1980 році повернувся на завод Pakistan Steel. З 1987 по 1991 рік працював директором московського представництва великої пакистанської корпорації, що налагоджувала між СРСР та Пакистаном торгівельні зв'язки. У 1991 році став керівником створеної у Гонконзі компанії Metalsrussia Corp Ltd, 1999 року перейменованої на ISTIL Group.У 1993 році ініціював створення в Україні підприємства з іноземними інвестиціями Metalsukraine Corp. Ltd, яке співпрацювало з Одеським морським торгівельним портом. У 1996 році Metalsrussia взяла участь у приватизації Донецького металургійного заводу, внаслідок чого було створено металургійний завод «ISTIL Україна». У 2004 році призначений почесним консулом України в Пакистані. У 2006-му став кандидатом наук.
 
На початку квітня 2008 року компанію «ISTIL Україна» та інші підприємства ISTIL Group було продано російській інвестиційній компанії «МирИнвест» Вадима Варшавського; частина бізнесу і бренд ISTIL залишились у власності Захура. Після цього Мохаммад Захур повідомив, що має намір інвестувати в телекомунікаційний бізнес.
 
Мохаммад Захур також відомий українському бомонду як чоловік «Місіс Світу-2008» Наталії Шмаренкової, вона ж співачка Камалія.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21978
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
дмитрий харьков
5670 дн. тому
РУБРИКА ХОЧУ ОБАМУС АМЕРИКОСНОЙ БЛОНДИНКОЙ -ЭТО БРЕД СОБАЧИЙ.ШУСТЕР ПОТЕРЯЛ АВТОРИТЕТ ТЕПЕРЬ ОН КЛОУН СО СВОЕЙ ЦИРКОВОЙ ПРОГРАММОЙ
Владлен Сокур
5720 дн. тому
Шустер - {CENSORED}, продажна жiнка. Так майстерно грав на наших проблемах. Пiдтримую Путiна, який його "здихався". Тепер, шановнi, будемо дивитися з ранку та до ночi цей безлад пiд дивною назвою - КАМАЛIЯ, яка насправдi тiльки "королева Киiвського метрополiтену", бо окрiм екранiв у метро вона нiде спiвати не може, бо НЕПОТРIБ.
Sirena
5720 дн. тому
От я дивувалася, з якого дива в останній програмі Шустера (на "Інтері"!) з'явилася у мікрофона мадам Камалія?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду