Китай введе олімпійську інтернет-цензуру

30 Липня 2008
20767
30 Липня 2008
12:32

Китай введе олімпійську інтернет-цензуру

20767
Китай введе олімпійську інтернет-цензуру
Китайські й іноземні журналісти не зможуть у ході Олімпіади вільно заходити на будь-які сайти. Влада країни пообіцяла надати журналістам «достатній» доступ у Мережу, але також заявили, що заблокують веб-ресурси забороненої в Китаї синкретичної секти «Фалуньгун», а також деякі інші. Про це повідомляє Sport.com.ua із посиланням на Лента.Ру.
 
Які сайти входять у список заблокованих, невідомо, однак журналісти, що працюють у головному олімпійському прес-центрі, не могли зайти на сайти правозахисної групи Amnesty International, медіахолдингів BBC, Deutsche Welle, гонконгської газети Apple Daily і тайваньскої Liberty Times.
 
Представник Міжнародного олімпійського комітету Джон Коутс назвав «разочаровывающей» інтернет-цензуру в Китаєві й пообіцяв, що МОК серйозно поставиться до цього явища. Раніше організатори Олімпійських ігор у Пекіні під тиском МОК пообіцяли повний доступ в інтернет для тисяч журналістів. Як відзначає китайська сторона, мова йшла про використання Мережі для роботи.
 
Олімпійські ігри пройдуть у Пекіні з 8 по 24 серпня.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20767
Читайте також
28.03.2006 17:44
Запоріжжя, для “Детектор медіа”
3 450
04.07.2005 11:18
керівник наукових програм Інституту відкритої політики, для «Детектор медіа»
1 133
13.08.2004 15:47
Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації
1 312
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду