Китай скасував інтернет-цензуру на Олімпіаді-2008

1 Серпня 2008
29258
1 Серпня 2008
11:33

Китай скасував інтернет-цензуру на Олімпіаді-2008

29258
Китай скасував інтернет-цензуру на Олімпіаді-2008
Організатори пекінської Олімпіади й Міжнародний олімпійський комітет (МОК) домовилися про те, що на Іграх-2008 журналісти зможуть користуватися інтернетом без обмежень. Про це повідомляє Lenta.ru із посиланням на Reuters.
 
Віце-президент МОК Ґунілла Линдберґ розповіла, що комісія МОК у четвер увечері провела переговори з китайською стороною. Було досягнуто згоди, що представники ЗМІ зможуть користуватися інтернетом так само вільно, як і на інших Олімпіадах.
 
Однак деякі заборони організатори Ігор залишили в силі. Сайти, спрямовані на підрив політичного ладу Китаю або «орієнтовані проти національних інтересів», будуть блокуватися.
 
За словами прес-секретаря МОК Кивана Госпера, подібна практика прийнята в багатьох країнах світу. Для решти користувачів Китаю цензурні обмеження щодо інтернету залишаться в силі.
 
Раніше повідомлялося, що МОК був змушений піти на поступки організаторам Олімпіади й погодитися із цензурними обмеженнями для 20 тисяч журналістів, які будуть працювати на Іграх.
 
Олімпіада-2008 пройде в Пекіні й інших китайських містах з 8 по 24 серпня.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29258
Читайте також
14.03.2010 16:39
Віктор Каспрук, «Политикантроп»
19 597
28.03.2006 17:44
Запоріжжя, для “Детектор медіа”
3 392
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду