Карпачова звернулася до Медведька з приводу конфлікту журналіста Ткаченка з директором стадіону «Олімпійський»

3 Квітня 2008
21117
3 Квітня 2008
15:49

Карпачова звернулася до Медведька з приводу конфлікту журналіста Ткаченка з директором стадіону «Олімпійський»

21117
Карпачова звернулася до Медведька з приводу конфлікту журналіста Ткаченка з директором стадіону «Олімпійський»

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова направила генеральному прокурору України Олександру Медведьку подання з приводу перешкоджання професійній діяльності фотокореспонденту «Укрінформу» Ігорю Ткаченку.

 

Про це повідомили в прес-службі омбудсмана.

 

В повідомленні зазначається, що після публікацій у ЗМІ про побиття Ткаченка при виконанні ним професійних обов`язків на стадіоні Донецького регіонального спортивного комплексу "Олімпійський", Н.Карпачова відкрила провадження за цим "резонансним інцидентом і доручила з`ясувати його обставини фахівцям Секретаріату Уповноваженого з прав людини", котрі в Донецьку зустрілися з потерпілим, а також з очевидцями конфліктної ситуації, представниками місцевих мас-медіа, співробітниками міліції та прокуратури.

 

Представниками омбудсмана встановили, що І.Ткаченко перебуває на лікуванні в денному стаціонарі в Донецькій обласній клініці з діагнозом "закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку та забій м`яких тканин лівобічної виличної частини обличчя". Стан потерпілого ускладнюється тим, що він є інвалідом ІІ групи з дитинства.

 

В той же час, за даними Н.Карпачової, Київський райвідділ Донецького міського управління міліції, куди звернувся І.Ткаченко у зв`язку з тим, що зазнав побиття, відмовив у порушенні кримінальної справи щодо директора РСК "Олімпійський" Геннадія Каліщука "за відсутністю в його діях складу злочину".

 

При цьому прес-служба зазначає, що директор РСК "Олімпійський" "не знайшов можливості для зустрічі з представниками Уповноваженого з прав людини".

 

Н.Карпачова у поданні до О.Медведька наполягає на додатковій перевірці обставин інциденту, "внаслідок якого виявились ущемленими не лише професійні, громадянські, особисті права конкретного представника ЗМІ, а й демократичні засади журналістики".

 

Як повідомлялося, 15 березня під час футбольного матчу на стадіоні "Олімпійський" в Донецьку між фотокореспондентом агентства "Укрінформ" І.Ткаченкрм і директором стадіону Г.Каліщуком стався інцидент. За словами І.Ткаченка, директор побив його, нібито заборонивши тим самим фотографувати президента ФК "Шахтар" Ріната Ахметова, що знаходився у VIP-ложі. Сам Г.Каліщук заперечує інформацію про побиття ним фотокореспондента.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21117
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду