Новий російський відеосервіс Newstube.ru транслюватиме теленовини в інтернеті

3 Червня 2008
18628
3 Червня 2008
14:06

Новий російський відеосервіс Newstube.ru транслюватиме теленовини в інтернеті

18628
Новий російський відеосервіс Newstube.ru транслюватиме теленовини в інтернеті
Російська компанія «Центр медиатехнологий», яка входить у структури Алішера Усманова, запустила відеосервіс Newstube, що агрегує відеоконтент дев'яти телеканалів, а також користувачів ресурсу. Поки сервіс носить експериментальний характер. Про це повідомляє Коммерсантъ.
 
Зараз на сайті Newstube.ru можна дивитися сюжети російських телеканалів «Вести», Euronews, ТВЦ, «Культура», «Зірка», «Спорт», 7ТВ, «Муз ТВ», A-ONE, а також відео з архіву Держтелерадіофонду. В «Центрі медиатехнологий» (ЦМТ) кажуть, зараз на сайті доступно більше 200 тис. сюжетів починаючи з 1994 року. Також на сайті будуть розміщатися відеоролики відвідувачів. За словами виконавчого продюсера ЦМТ Дарьї Мітяєвої, у компанії поки немає чітких планів щодо аудиторії і прибутків проекту: «Це експериментальний сервіс, тому складно говорити про конкретні показники». За її словами, реклама на сайті з'явиться не раніше 2009 року.
 
Директор з інвестицій венчурного фонду ABRT Ніколай Мітюшин говорить, що в його фонд щорічно приносять біля п'яти проектів, які нагадують Newstube, але жоден з них «ще вистрілив». «Newstube досить якісно зроблений, тому може розраховувати на певний успіх», – вважає пан Мітюшин. За його словами, відеосервіси поки не навчилися заробляти, але популярність їх зростає: «Судячи з даних ресурсу Alexa.com, з вересня минулого року трафік на Rutube.ru виріс приблизно вдвічі. На основі цих даних можна припустити, що зараз у ресурсу 8 млн унікальних користувачів й 70 млн переглядів сторінок на місяць».
 
Схожу оцінку відвідуваності Rutube дає й ІК «Фінам» – 7 млн користувачів щомісяця. «Вже є два сильних і впізнаваних лідери – Rutube й Youtube. Тому, щоб вивести на ринок новий проект і сформувати для нього істотну новинну аудиторію, будуть потрібні більші витрати на маркетинг», – попереджає аналітик фонду «Финам-Информационные технологии» Леонід Деліцин. За його розрахунками, просування Newstube обійдеться власникам в $7-10 млн: «Цих грошей вистачить, щоб під кінець року одержати кілька мільйонів користувачів щомісяця».
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18628
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду