detector.media
03.06.2008 14:06
Новий російський відеосервіс Newstube.ru транслюватиме теленовини в інтернеті
Російська компанія «Центр медиатехнологий», яка входить у структури Алішера Усманова, запустила відеосервіс Newstube, що агрегує відеоконтент дев'яти телеканалів, а також користувачів ресурсу. Поки сервіс носить експериментальний характер. Про це повідомляє Коммерсантъ.
 
Зараз на сайті Newstube.ru можна дивитися сюжети російських телеканалів «Вести», Euronews, ТВЦ, «Культура», «Зірка», «Спорт», 7ТВ, «Муз ТВ», A-ONE, а також відео з архіву Держтелерадіофонду. В «Центрі медиатехнологий» (ЦМТ) кажуть, зараз на сайті доступно більше 200 тис. сюжетів починаючи з 1994 року. Також на сайті будуть розміщатися відеоролики відвідувачів. За словами виконавчого продюсера ЦМТ Дарьї Мітяєвої, у компанії поки немає чітких планів щодо аудиторії і прибутків проекту: «Це експериментальний сервіс, тому складно говорити про конкретні показники». За її словами, реклама на сайті з'явиться не раніше 2009 року.
 
Директор з інвестицій венчурного фонду ABRT Ніколай Мітюшин говорить, що в його фонд щорічно приносять біля п'яти проектів, які нагадують Newstube, але жоден з них «ще вистрілив». «Newstube досить якісно зроблений, тому може розраховувати на певний успіх», – вважає пан Мітюшин. За його словами, відеосервіси поки не навчилися заробляти, але популярність їх зростає: «Судячи з даних ресурсу Alexa.com, з вересня минулого року трафік на Rutube.ru виріс приблизно вдвічі. На основі цих даних можна припустити, що зараз у ресурсу 8 млн унікальних користувачів й 70 млн переглядів сторінок на місяць».
 
Схожу оцінку відвідуваності Rutube дає й ІК «Фінам» – 7 млн користувачів щомісяця. «Вже є два сильних і впізнаваних лідери – Rutube й Youtube. Тому, щоб вивести на ринок новий проект і сформувати для нього істотну новинну аудиторію, будуть потрібні більші витрати на маркетинг», – попереджає аналітик фонду «Финам-Информационные технологии» Леонід Деліцин. За його розрахунками, просування Newstube обійдеться власникам в $7-10 млн: «Цих грошей вистачить, щоб під кінець року одержати кілька мільйонів користувачів щомісяця».
 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY