Deutsche Welle пояснила мотиви публікації статті про ляльку Гітлера

6 Травня 2008
8074
6 Травня 2008
17:43

Deutsche Welle пояснила мотиви публікації статті про ляльку Гітлера

8074
Deutsche Welle пояснила мотиви публікації статті про ляльку Гітлера
Німецька мовна компанія Deutsche Welle у листі до «Детектор медіа» пояснила, чому на сайті DW – World було надруковано статтю «Київські Барбі в очікуванні української ляльки Гітлера».
 
За словами управляючого редактора англомовної редакції DW – World Крістін Зайєр, до прийняття рішення про публікацію аналогічні за змістом матеріали вже з’явилися на Бі-бі-сі, у газетах Daily Telegraph та Daily Mail: «Вони спровокували дискусію на блогах у США та Великобританії. І тому ми вирішили опублікувати матеріал, у якому підкреслили б, що нацистська атрибутика є забороненою в Україні».
 
Пані Зайєр пояснила, що в матеріалі DW – World не вказане первинне джерело інформації про ляльку Гітлера, оскільки він побудований на кількох повідомленнях, що з’явилися в інтернеті.
 
Наразі редакція DW – World знає про те, що між оригінальною статтею в тижневику «Дзеркало тижня» та її розповсюдженим англомовним перекладом є суттєві розбіжності. Редакція, втім, не збирається видаляти цей матеріал зі свого сайту (як це зробили названі вище британські ЗМІ), але готується опублікувати роз’яснення з приводу допущених у ньому фактичних помилок.
 
Крістін Зайєр також повідомила, що жодних звернень від офіційних українських органів щодо своєї публікації редакція DW – World не отримувала.
 
Поки це єдиний офіційний відгук західноєвропейських ЗМІ, до яких «ТК» звернулася за коментарями з приводу медійного скандалу.
 
Нагадуємо, що, за інформацією «ТК», на Бі-бі-сі розпочато службове розслідування щодо обставин трансляції репортажу Джейн Хадден, у якому використовувалися відеоматеріали російського Першого каналу.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8074
Читайте також
02.06.2008 10:25
Галя Койнаш, «День»
26 148
27.05.2008 09:30
Галя Койнаш
, для «Детектор медіа»
10 951
13.05.2008 16:25
Тарас Стрільчик
, для «Детектор медіа»
40 091
08.05.2008 10:36
Костя Гнатенко
19 581
06.05.2008 13:46
Сергей Цыгипа
, для «Детектор медіа»
15 321
05.05.2008 11:55
Евгений Минко
44 589
29.04.2008 08:41
Юрко Космина, «Обком»
16 757
28.04.2008 13:39
Остап Кривдик, для «Української правди»
25 304
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
indrih
5835 дн. тому
Наша же болезненная реакция на подобные вещи выдаёт в нас недалёкого и наивного потребителя информации. Как много зрителей в России всерьёз приняли слова о кукле Гитлера как о повсеместном увлечении, хите весенних продаж? Между тем журналисты сначала "Зеркала недели", а потом и ОРТ и "Би-би-си" действительно нашли эту куклу в центре Киева - это ли не повод для негодования? И по немалой цене, а значит её берут как раз сильные мира сего. Те, кто может влиять на процессы в Украине. Это ли не повод для беспокойства? И теперь вместо того, чтобы обрушить свой справедливый гнев на руководство магазина и на поставщика этих опасных игрушек, мы ругаем журналистов, которые нам об этом как-никак, но рассказали? Не странно ли?
Patriot
5835 дн. тому
Роззуйте очі! ЖУРНАЛІСТИКИ як такої практично не існує в світі. Йдуть жорсткі "професійні" інформаційні війни з застосуванням СПЕЦ.ІНФОРМАЦІЙНИХ ОПЕРАЦІЙ. Вся ця "інформаційна шамотня"з лялькою Г. є класичним прикладом для підручника з пропаганди. Нас поки що рятує наша асиметрична реакція, яку неможливо прорахувати і передбачити. А що далі?
Навуходоносор Вавилонский
5835 дн. тому
капец политкорректности! на телекритике уже гитлера ругать нельзя. вы что, ополоумели?
Навуходоносор Вавилонский
5835 дн. тому
Пора подавать в суд на фрицев - дойче вэлле их официальный рупор. и за оскорбления, и за их же {CENSORED} гитлера, и за все ужасы войны. пусть платят украине и каждый раз, оказываясь в этой стране, извиняются - как ведут себя в израиловке
Сива Кобила
5836 дн. тому
А росіяни грамотно й фахово спецоперацію провернули. Захід їм ще й підмахнув. Не дивина Німеччина - там усе давно ясно, а от британцям воно навіщо? З дурної голови? ******** Порадити нашим дурням вчитися в москалів? Але дарма праця - їм на це й тисячі років не стане.
"""
5836 дн. тому
Можно сделать единственный вывод, что официальные украинские органы полностью, но молча, поддерживают англоязычную версию материала вне зависимости от правдивости фактов, изложенных там. Таким образом, команда на раскрутку скандала была отдана именно оттуда.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду