detector.media
06.05.2008 17:43
Deutsche Welle пояснила мотиви публікації статті про ляльку Гітлера
Deutsche Welle пояснила мотиви публікації статті про ляльку Гітлера
Німецька мовна компанія Deutsche Welle у листі до «Детектор медіа» пояснила, чому на сайті DW – World було надруковано статтю «Київські Барбі в очікуванні української ляльки Гітлера».
 
За словами управляючого редактора англомовної редакції DW – World Крістін Зайєр, до прийняття рішення про публікацію аналогічні за змістом матеріали вже з’явилися на Бі-бі-сі, у газетах Daily Telegraph та Daily Mail: «Вони спровокували дискусію на блогах у США та Великобританії. І тому ми вирішили опублікувати матеріал, у якому підкреслили б, що нацистська атрибутика є забороненою в Україні».
 
Пані Зайєр пояснила, що в матеріалі DW – World не вказане первинне джерело інформації про ляльку Гітлера, оскільки він побудований на кількох повідомленнях, що з’явилися в інтернеті.
 
Наразі редакція DW – World знає про те, що між оригінальною статтею в тижневику «Дзеркало тижня» та її розповсюдженим англомовним перекладом є суттєві розбіжності. Редакція, втім, не збирається видаляти цей матеріал зі свого сайту (як це зробили названі вище британські ЗМІ), але готується опублікувати роз’яснення з приводу допущених у ньому фактичних помилок.
 
Крістін Зайєр також повідомила, що жодних звернень від офіційних українських органів щодо своєї публікації редакція DW – World не отримувала.
 
Поки це єдиний офіційний відгук західноєвропейських ЗМІ, до яких «ТК» звернулася за коментарями з приводу медійного скандалу.
 
Нагадуємо, що, за інформацією «ТК», на Бі-бі-сі розпочато службове розслідування щодо обставин трансляції репортажу Джейн Хадден, у якому використовувалися відеоматеріали російського Першого каналу.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY