Бі-бі-сі роз’яснила обставини появи репортажу про ляльку Гітлера

7 Травня 2008
18893
7 Травня 2008
16:44

Бі-бі-сі роз’яснила обставини появи репортажу про ляльку Гітлера

18893
Бі-бі-сі роз’яснила обставини появи репортажу про ляльку Гітлера
Британська мовна корпорація Бі-бі-сі (BBC) надала офіційні коментарі щодо трансляції скандального репортажу про продаж у Києві ляльок Гітлера нібито українського виробництва, відповівши на запит Харківської правозахисної групи.
 
Директор служби новин Бі-бі-сі Хелен Боуден погодилась із тим, що зміст цього сюжету не відповідав редакційним стандартам новин Бі-бі-сі. «Коментарі журналіста були незбалансовані. Факти цієї історії повинні були підлягти перевірці: з’ясувалось, що ця іграшка була вироблена не в Україні, а на Тайвані. Також, оригінальне джерело цієї історії (російський Перший канал - «ТК») повинно було братися до уваги. Щонайменш, назву цього джерела треба було повідомити глядачам, щоби вони могли самі зробити висновки щодо достовірності сюжету»
 
Хелен Боуден також пояснила, що джерелом відеоматеріалу для репортажу Бі-бі-сі була EVN, система обміну новин між телекомпаніями EBU, членом якої є російський Перший канал. «Важливо також підкреслити, хоча це не є виправданням, що матеріал готувався під час важкої нічної зміни. Також варто зазначити, що щойно наші редактори новин дізналися про особливості цього сюжету, вони зняли його з веб-сайту та з сітки подальшого мовлення», - пише вона.
 
«Ваші коментарі були скеровані до команди, що випускала сюжет, а нагадування про необхідність перевірки всіх джерел інформації було розіслано нашим колегам. Будьте впевнені, що уроки з цього інциденту були зроблені. Ми шкодуємо через образи, яких він міг завдати», - повідомила пані Боуден.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18893
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Баба бабі говорить
5829 дн. тому
Не European Broadcasting Network, а Eurovision news exchange - EVN. Так шо все вірно.
http://biletskyi.blogspot.com/
5834 дн. тому
Згоден, що свині вонючі, але дуже добре, що була така миттєва реакція з українського боку. А про москалів - взагалі нема про що говорити - най казяться - воно попустить, як не спаралізує. Крім того в статті є помилка в перекладі - не EVN, а EBN - European Broadcasting Network
o_k
5835 дн. тому
BBC тепер респект! Від москалів би не дочикалися виправлення такої помилки. А оскільки цього разу воно не помилка російського каналу, то й говорити про це не варто. Раша=Мордор!
Сам
5835 дн. тому
От вам і "високі стандарти" Бі-Бі-Сі!! Якщо їхні редактори, випускові не розуміють " особливостей інформаційної політики ОРТ щодо України", то рівень цих "фахівців" нижче плінтуса. Українці, вище носа, ніяких "комплексів меншовартості"!
http://www.poleznosti.com.ua
5835 дн. тому
ПЄРВИЙ КАНАЛ кацапстанський - то ж відомий на весь світ "бренд правди". Я удівляюсь, шо вони взагалі єму повєрілі. Усе кацапєтовськє тре" давити.
Роман
5835 дн. тому
Подайте будь ласка де знаходиться в інтернеті на сайті BBC це пояснення, бо на перепрошення воно не виглядає. Треба далі домагатися щоб BBC перепросило за дизінформацію своїх глядачів та за образу український народ.
Обурений
5835 дн. тому
Свині вони всі! Чудово розуміють, що "качка" вилетіла в світ і наробила галасу, а Україні завдала шкоди. А спростування "піпл" не читає.
5835 дн. тому
А своїм глядачам вони повідомили?
несвидомыт
5835 дн. тому
Шонайменшэ, трэба було повидомыты укройинцив (оставшуюся трезвую часть) шо воны дывляться БиБиСи, "щоби вони могли самі зробити висновки щодо достовірності сюжету".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду