5 березня в книгарні «Є» - презентація нового словника нецензурної лексики Лесі Ставицької

4 Березня 2008
10851
4 Березня 2008
13:41

5 березня в книгарні «Є» - презентація нового словника нецензурної лексики Лесі Ставицької

10851
5 березня в книгарні «Є» - презентація нового словника нецензурної лексики Лесі Ставицької
П’ятого березня о 18.00 в книгарні «Є» (Київ, Лисенка 3)  відбудеться презентація книги Лесі Ставицької «Українська мова без табу. Словник нецензурної лексики та її відповідників. Обсценізми, евфемізми, сексуалізми» (Київ: Критика, 2008. – 456 с.) В презентації візьмуть участь Леся Ставицька (мовознавець, доктор філологічних наук, професор, укладач словника), Анатолій Дністровий, Богдан Жолдак, Євгенія Кононенко (письменники), Орися Демська-Кульчицька і Євгенія Карпіловська (мовознавці). Модератор – Андрій Мокроусов (директор видавництва «Критика»).
Видавці презентують новий словник нецензурної лексики та її відповідників як перший такого роду лексикон в Україні. Адже він подає опис обсценних слів і висловів та їх евфемізмів, зокрема еротичної лексики та сексуального сленґу, які побутують в усному мовленні, художній літера­турі, публіцистиці та медіях, у традиційному сороміцькому та сучасному місько­му фольклорі тощо. Словник містить точний опис значень понад 5000 слів і стійких сло­во­сполучень, подає їх стилістичні характеристики, довідки про походження та історико-культурний коментар, а також фіксує випадки нестандартного, «ігро­вого» вживання. Словник адресовано спеціялістам-філологам, письменни­кам, пе­ре­кладачам і всім, хто цікавиться українським словом.
Потрібна акредитація. Телефони: 8 050 645 62 18, 8 063 288 25 73.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10851
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду