Книгарня НаУКМА змінить власника

9 Липня 2007
12246
9 Липня 2007
13:13

Книгарня НаУКМА змінить власника

12246
Книгарня НаУКМА змінить власника

Керівництво НАУКМА прийняло рішення про припинення співпраці з Володимиром Яворським, який створив книгарню академії та керував нею протягом 5 років.  

 

 «ТК» отримала відкритий лист від пана Яворського, в якому він звертається до адміністрації Могилянки з проханням переглянути своє рішення.

 

На його думку, директор видавництва Києво-Могилянської академії пані Соловйова, яка буде керувати створеною натомість крамницею, не зможе створити рівну за якістю книгарню: «Я в книжковому бізнесі мав дуже хорошу репутацію.  На Львівських книжкових форумах 2002 – 2004 років мене було визнано найкращим книгорозповсюджувачем.. Ми співпрацюємо з майже трьомастами великими і маленькими видавництвами. Система укладення угод максимально спрощена, що дає можливість оперативно брати на продаж будь-яку книгу від будь-якого постачальника. Асортимент книгарні сьогодні складає близько п’яти тисяч назв, а це досить тверда основа для існування. Але щоб цього досягти, треба було, ясна річ,  працювати не покладаючи рук».

 

Прокоментувати відкритий лист пана Яворського ми попросили віце-президента з інформаційного забезпечення, директора name=0.1_01000001>Наукової бібліотеки Національного університету «Києво-Могилянська академія» Тетяну Ярошенко: «На жаль, наш університет не отримав цього відкритого листа, тому ми можемо говорити тільки про саму ситуацію. Вона склалася таким чином, що термін дії угоди з приватним підприємцем Яворським, щодо книжкової крамниці на території Києво-Могилянської академії, завершився. Це не означає, що книгарні більше не буде. З вересня з’явиться університетська крамниця, де першочергово буде представлена література видавництва Могилянки, яке є досить знаним на території України».

 

Тетяна Олександрівна пообіцяла, що нова крамниця буде не гірша за попередню не тільки за асортиментом, але й за цінами: «Приватний підприємець живе з прибутку. Отож навіть книжки видавництва Києво-Могилянської академії в книгарні Яворського коштували інколи на п’ятдесят – сто відсотків дорожчі, ніж на території університету.  І це ненормально».

 

Вона також зазначила, що університет зацікавлений представити найкращу українську книгу і, звичайно, буде співпрацювати з найбільш потужними і відомими видавництвами.

 

За її словами, керівництво Могилянки не скасує своє рішення і право оренди буде передано університетському видавничому дому. Договір з Володимиром Яворським може бути подовжено тільки, якщо якимсь чином вони змінять плани щодо відкриття власної книгарні, але цього не станеться: «Раніш у нас справді не вистачало власних сил, щоб організувати торгівлю. Зараз наше видавництво потужне. Є чіткий бізнес-план щодо організації книжкової торгівлі в нашому університеті».  

 

Ольга Ліцкевич, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12246
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду