Нацкомісія з захисту суспільної моралі просить державу контролювати Інтернет заради духовності молодого покоління

10 Лютого 2008
26602
10 Лютого 2008
15:54

Нацкомісія з захисту суспільної моралі просить державу контролювати Інтернет заради духовності молодого покоління

26602
Нацкомісія з захисту суспільної моралі просить державу контролювати Інтернет заради духовності молодого покоління
Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі та учасники обласних громадських слухань на тему «Проблеми моралі та духовності молодого покоління. Вплив інформаційного простору на формування особистості» звернулись із вимогами та пропозиціями до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ. Вони просять терміново вжити на законодавчому рівні заходів, спрямованих на підвищення рівня моральності та духовності молодого покоління та на боротьбу з негативним впливом інформаційного простору на формування особистості.
 
Зокрема, вони закликають терміново зобов’язати Національну раду з питань телебачення і радіомовлення разом із іншими наглядовими органами розробити та запровадити нову систему критеріїв для оцінки телевізійної та кінематографічної продукції, яка пропонується для широкого показу на загальнодоступних (зокрема й кабельних) телеканалах.
 
Також вони пропонують законодавчо закріпити механізми державного контролю за обігом інформації в мережі Інтернет з метою обмеження доступу українських користувачів до сайтів, які пропагують ненависть, жорстокість, порнографію тощо.
 
Крім того, пропонують законодавчо заборонити всю зовнішню рекламу алкоголю та тютюнових виробів, урегулювати рекламу алкоголю (зокрема й пива) на телебаченні, виділивши разом із тим кошти на соціальну рекламу, яка пропагувала б чіткі сімейні та моральні принципи, здоровий спосіб життя, позитивні життєві цілі тощо.
 
Ще одна пропозиція – радикально збільшити витрати держави на кінематограф та мистецтва для пропаганди образу сучасної України та негайно провести парламентські слухання на «Проблеми моралі та духовності молодого покоління. Вплив інформаційного простору на формування особистості», розпочавши створення державної доктрини молодіжної політики нового формату.
 
Виконувачем обов'язків голови Національної комісії з питань захисту суспільної моралі є Микола Бойко.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26602
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
strng
5919 дн. тому
на гілляку таку раду.
стэллс
5920 дн. тому
Ограничить доступ на интернет-ресурсы??? Мои шнурки не то, что смеются, они дыбом стоят!!! Этой "раде экспертов" для начала надо общую медицинскую комиссию пройти, а потом "вымоги" кабмину строчить. Кстати, не на бюджетных ли они деньгах заботятся там о духовном облике молодежи?
Пахом
5920 дн. тому
Это стремление ввести политическую цензуру и только! На моральность и духовность власть придержащим всегда было наплевать
Nibiru
5921 дн. тому
Цікаво, про яку мораль йдеться, коли більшість керівники країни абсолютно аморальні типи. (особливо коли до виборів ще багацько часу) З голови треб починати! А захистити моральність через закриття доступу до певних ресурсів - марна справа. Чи то у комісії не знають, що сайтів недвозначного спрямування на день зїявляється десятками. Один закрили два з"явилося. А як каже народна приказка "Свиня болото знайде". Тому все це просто марні заклики. А ось на телебаченні бажано булоб прибрати інформаційне сміття. І рекламу тютюну, і всілякої гидоти. Тому що сідаєш подивитися якийсь пристойний фільм і не розумієш що ти дивишся - чи то рекламу, чи то те що хотів подивитися. Так! Ідея дуже класна! Але потрібна реальна стратегія! А ще розуміння того, що насправді відбувається в інформаційному просторі і як це можна врегулюмати. І дуже сподобалося те, що хочуть зайнятися українським сінема... Тому що останні 5 років відчувається що воно ледь жевріє. Можна сказати з приводу новини "УРА! Але..."
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду