«Комітет захисту прав телеглядачів» розпочав свою діяльність з антиістеричного блокування Нацради

26 Листопада 2007
25849
26 Листопада 2007
16:11

«Комітет захисту прав телеглядачів» розпочав свою діяльність з антиістеричного блокування Нацради

25849
«Комітет захисту прав телеглядачів» розпочав свою діяльність з антиістеричного  блокування Нацради
26 листопада «Комітет захисту прав телеглядачів» блокував Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення. Акція проходила під гаслом: «Примусимо Нацраду  припинити антидержавну істерію на українському телебаченні». Як пояснила «ТК» керівник Комітету Галина Середюк, причиною блокування стала діяльність телекомпанії «АТВ» (Одеса, засновник: Інститут зв’язку імені Попова). Зокрема обурення викликала програма «Правда» та висловлювання в ефірі її ведучого Григорія Кваснюка щодо того, що «Президент України Віктор Ющенко є бандитом, а української мови не існує» (так пунктирно переказала висловлювання в ефірі Кваснюка пані Середюк). Також Галина Середюк зауважила, що «Комітет захисту прав телеглядачів» є молодою громадською організацією, що «постала на хвилі одеських подій», а ініціатива у блокуванні Нацради належить одеським громадським організаціям, зокрема регіональному осередку «Просвіти».
 
До мітингувальників вийшов Віталій Шевченко, голова Нацради з питань ТБ і РМ, який заявив, що Нацрада поділяє стурбованість громадськості щодо змісту програм ТК «АТВ», а також що, крім «Комітету захисту прав телеглядачів», до Нацради з цього питання зверталася одеська мерія: «Нинішній мітинг – це трохи запізніла реакція: програма, яка викликає обурення громадськості, вже знята з ефіру».
 
Також пан Шевченко повідомив, що 3 грудня Нацрада розпочне перевірку «АТВ». Вже видане розпорядження Нацради, яке враховує вимоги пікетувальників, призначити засідання з питання телекомпанії «АТВ» на 12 грудня. Також, за словами Віталія Шевченка,  Нацрада звернулася до Національної комісії з питань захисту суспільної моралі, щоби отримати висновки цього регуляторного органу з приводу дотримання телекомпанією «АТВ» Закону України «Про захист суспільної моралі».
 
Події в Києві довкола телекомпанії «АТВ» вочевидь пов’язані з ініціативою щодо референдуму за відставку мера Одеси Едуарда Гурвіца. Як пише «Деловая столица», найгучніше за референдум агітує так звана депутатська група «Родіна», яку організували 6 депутатів, що пройшли до одеської мерії за списком ПСПУ. Найбільший вплив серед них мають «спікер групи» Валентин Чернов та бізнесмен Ігор Марков, якому належать будівельна фірма «Слов’янський альянс» і телеканал «АТВ»). Також серед прибічників «Родіни» «ДС» називає телеведучого Григорія Кваснюка, екс-кандидата в мери Одеси колишнього убозівця Сергія Бовбалана, першого секретаря одеського обкому КПУ Євгена Царькова та Андрія Фірсова (ПППУ). Власника телеканалу «АТВ» Ігоря Маркова «ДС» називає основним фінансистом групи. Неофіційно також до донорів «Родіни» долучають тих, хто стоїть за одеським портом та промринком «Сьомий кілометр». 
 
«Детектор медіа»
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25849
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
lemon
5579 дн. тому
критикуйте что-нибудь другое
Аналитик
5971 дн. тому
Для объективнейшего мнения логичнее самостоятельно ознакомиться с полными версиями программы "Правда" Кваснюка Григория Витальевича. На "оранжевых" сайтах приведена всего лишь подборочка фрагментов из программы, что явно искажает её смысл и суть. В нете нашёл только один нормальный источник http://digiseller.net/digi.php?id_sec=17641 Анализируйте сами, что "правда", а что ложь.
Сервантес
6001 дн. тому
Так, Дон Кіхот уже висловився. Тепер задля плюралізму має щось сказати й Санчо Панса!
Дон Кихот
6001 дн. тому
События вокруг телекомпании АТВ, события вокруг Ru Music. Кто следующий? Предлагаю Нац. раде отобрать лицензии у всех, и оставить только М1. На всех каналах. Да, еще один канал нужно оставить. Канал "Любого друга" Кино. И хватит! Димократия нужна только в малых дозах и должна быть подконтрольна!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду