Нацкомісія із захисту моралі проведе круглий стіл про відповідальність реклами перед суспільством

25 Жовтня 2007
13126
25 Жовтня 2007
11:48

Нацкомісія із захисту моралі проведе круглий стіл про відповідальність реклами перед суспільством

13126
Нацкомісія із захисту моралі проведе круглий стіл про відповідальність реклами перед суспільством
30 жовтня 2007 року (вівторок) о 16:00 в конференц-залі Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва за адресою вул. Арсенальна 9/11 відбудеться круглий стіл на тему: «Моральна, соціальна та правова відповідальність реклами перед суспільством». Організатори - Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі, Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва і Спілка підприємств зовнішньої реклами.
 
«Потреба в проведенні цього заходу зумовлена появою останнім часом на зовнішніх рекламоносіях великої кількості сюжетів, що містять елементи еротики, нецензурні висловлювання, або у інший спосіб порушують моральні норми. Представники контролюючих органів та рекламісти висловлять свої позиції з цих питань та спробують визначити критерії невідповідності сюжетів нормам суспільної моралі», - пояснюють мотиви проведення круглого столу організатори.

Порядок денний:


1.Які державні органи в Україні здійснюють контроль у сфері захисту суспільної моралі?

2.Чи відповідає зовнішня реклама в Україні нормам законодавства сфері захисту суспільної моралі?

3.Які критерії визначення порнографічної та еротичної продукції?

4.Як рекламісти використовують еротику у сюжетах для зовнішньої реклами?

5.Які критерії невідповідності рекламної продукції законодавству у сфері захисту суспільної моралі?

6.Які санкції передбачено за порушення? Які державні органи мають право їх застосовувати?

7.Яким має бути механізм погодження рекламних сюжетів?

Представники Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі  представлять презентацію результатів дослідження «Використання еротики в рекламі». В ході презентації буде наведено конкретні приклади і визначено критерії невідповідності рекламних сюжетів нормам суспільної моралі, а також критерії визначення  порнографічної та еротичної продукції.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13126
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду