Російські законодавці можуть обмежити кількість еротики та сексу у ЗМІ

28 Червня 2007
14480
28 Червня 2007
13:50

Російські законодавці можуть обмежити кількість еротики та сексу у ЗМІ

14480
Російські законодавці можуть обмежити кількість еротики та сексу у ЗМІ

До російської Держдуми внесено законопроект, що прирівнює до еротичних ті ЗМІ, у яких більше 15 відсотків інформації присвячено сексу.

Проект поправок до законів Про рекламу і Про засоби масової інформації внесли депутати Олександр Крутов і Микола Леонов. Вони пропонують заборонити продаж видань, які буде визнано еротичними, у святкові і вихідні дні, у дні військової слави і під час релігійних свят, оголошених неробочими днями.

 

Пропонується заборонити продавати подібні видання також у місцях масового скупчення людей, наприклад, аеропортах, вокзалах і парках, а також у ларьках і кіосках. Еротичні телетрансляції депутати мають намір обмежити проміжком з 1 до 4 години ночі.

 

Обмеження стосуватиметься і реклами еротичних видань. У ній буде заборонено використовувати образи людей і тварин, у тому числі мультиплікаційні. Крім того, пропонується накласти заборону на рекламу платних послуг сексуального характеру, а порушників карати штрафами в розмірі до мільйона рублів з конфіскацією предмета правопорушення.

 

У чинній редакції російського закону про ЗМІ в статті 37 Еротичні видання передбачено, що трансляція еротичних телепрограм дозволяється в період з 23 до 4 години, а продаж еротичних видань - тільки в прозорому упакуванні й у приміщеннях, список яких затверджує місцева влада.

 

У липні 2006 року депутати від Єдиної Росії вносили законопроект, що обмежує рекламу секс-послуг. Однак автори не дали їхнього чіткого визначення, тому восени проект було відхилено Держдумою. У квітні 2007 року представники Єдиної Росії внесли нову редакцію документа, але уряд надав негативний висновок, зазначивши, що заборона на рекламу послуг сексуального характеру не забезпечить її ефективного обмеження, оскільки законодавчо не визначає поняття таких послуг.

 

Корреспондент.Net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14480
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду