Генпрокуратура заборонила харківському 7-му каналу показувати «тарганів Мішу і Гешу»

31 Жовтня 2007
17568
31 Жовтня 2007
14:03

Генпрокуратура заборонила харківському 7-му каналу показувати «тарганів Мішу і Гешу»

17568
Генпрокуратура заборонила харківському 7-му каналу показувати «тарганів Мішу і Гешу»

Генеральна прокуратура України із залученням фахівців Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, спеціалістів-мистецтвознавців, психологів перевірила законність трансляції в ефірі харківських регіональних телерадіокомпаній циклу анімаційних фільмів, сюжет та дії персонажів яких викликали обурення телеглядачів та громадськості. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Як повідомляла «ТК», багатосерійний мультиплікаційний фільм про тарганів Мішу та Гешу, в якому висміюється діяльність міської влади, транслюється на кількох харківських телекомпаніях – А/ТВК, «Фора» та 7-й канал.

За словами керівника прес-служби Генпрокуратури Юрія Бойченка, скарги на трансляції мультсеріалу на 7-му каналі до Генпрокуратури надсилали місцеві жителі. В них, зокрема, йшлося про те, що фільм містить нецензурні вислови та пропаганду вживання наркотиків.

За результатами перевірки Генпрокуратури було встановлено, що показ подібної продукції на телеканалах без визначення вікових обмежень глядацької аудиторії, умов розповсюдження та демонстрації може негативно впливати на формування свідомості неповнолітніх.

Окремі фрагменти таких мультфільмів можуть провокувати асоціальну поведінку підлітків та молоді. Також, за словами пана Бойченка, відповідно до рішення Генпрокуратури вищевказаний цикл фільмів було знято з трансляції на 7-му каналі.

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17568
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Dreamer
6033 дн. тому
Так им и надо!.. Этим мульфильмы создаются группкой бездарных мальчиков, сюжеты всех серий однотипны и неинтересны (кроме первой - она была удачной)... авторы действительно зациклились на образе тараканов-наркоманов...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду