«Воля-кабель»: Переходом на «цифру» незадоволений 1%, із них більшість – не наші абоненти

6 Лютого 2008
21706
6 Лютого 2008
17:38

«Воля-кабель»: Переходом на «цифру» незадоволений 1%, із них більшість – не наші абоненти

21706
«Воля-кабель»: Переходом на «цифру» незадоволений 1%, із них більшість – не наші абоненти
Усі плани компанії «Воля-кабель» щодо переведення абонентів на цифрові пакети залишаються в силі. Про це йдеться в офіційному повідомленні компанії.
 
Відділ PR кабельного оператора наголошує, що у href="http://www.amc.gov.ua/amc/control/uk/publish/article?art_id=97889&cat_id=59331">рекомендаціях Київського міського територіального відділення Антимонопольного комітету України нічого не сказано про припинення всіх технічних чи інших робіт щодо зміни технології надання послуги абонентам. Чітко було зазначено лише про необхідність попереджати споживачів послуги завчасно, зокрема й через ЗМІ, про перехід на цифровий формат обслуговування аж до повного виведення з експлуатації аналогової технології. Автори повідомлення зазначають, що «Воля-кабель» стояла на цій позиції раніше та чинитиме так і надалі. При цьому плани компанії залишаються незмінними: відповідно до рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення від 3 жовтня 2007 року, компанія «Воля» має забезпечити всіх абонентів послугою цифрового кабельного телебачення не пізніше 1 лютого 2009 року.
 
«Віднині інформаційна кампанія «Волі» буде посилена, - зазначається у коментарі. - Якщо є нарікання на те, що компанія слабо повідомляє про вимкнення застарілої технології надання послуг, то ми постараємось зробити так, щоб виключити таку можливість».
 
Водночас компанія повідомляє результати власного дослідження щодо споживачів, невдоволених діями «Волі». За даними компанії, всього таких  споживачів лише 500 (1% від кількості абонентів, у чиїх домівках здійснено перехід на цифрову технологію). Із них близько 40,5% (200) – це люди, які взагалі не є абонентами «Волі», а неправомірно самостійно підключались до телекомунікаційної мережі і не платили за послуги, близько 30% скарг надійшло від абонентів, із якими були призупинені угоди через їхню двомісячну заборгованість.
 
«Воля» наголошує, що компанія не зобов’язана інформувати тих, хто не є її абонентами, але у зв’язку із ситуацією, що склалась, повідомляє: «тепер ми будемо повідомляти не тільки абонентів, але й решту жителів через ЗМІ про те, що проводитиметься остаточна модернізація та зміни технології надання послуги кабельного телебачення».
 
 
Орган Комітету надіслав кабельному оператору офіційний запит, у якому наголошує на необхідності детально дослідити ситуацію з переходом на цифрову технологію у наданні послуг кабельного телебачення. Упродовж десяти днів «Воля» має надати інформацію щодо етапності переходу на цифрове телебачення та особливостей технологічної сторони цього процесу. Антимонопольний комітет, своєю чергою, проаналізує зазначені матеріали на предмет дотримання компанією вимог конкуренційного законодавства.
 
Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення створила спеціальну комісію для перевірки діяльності «Волі-кабель». Заступник голови Нацради Юрій Плаксюк на засіданні 6 лютого зазначив, що, оскільки «Воля-Кабель» лише вчора надала документи на запит Нацради,  це питання вивчатиметься до наступного засідання, яке має відбутись 13 лютого.
 
«Ми маємо знати, хто з керівництва ЗАТ «Воля-кабель» розпочав процедуру зміни технічних параметрів мовлення, яким документом «Воля» погоджувала зміни до характеристик програмної послуги (у законі чітко сказано, що внесення змін до характеристик програмної послуги без погодження з абонентами не дозволяється), яка доля універсальної програмної послуги, чи є перспектива у жителів отримувати телерадіопрограми, якщо їх не влаштовують умови, які пропонує «Воля» (кімнатна антена, індивідуальний супутниковий прийом, чи будуть паралельно збудовані інші мережі)», - сказав Юрій Плаксюк.
 
ЗАТ «Воля-кабель» - найбільший кабельний оператор України. Наразі, за даними компанії, її послугою з доступу до цифрового телебачення («Воля Преміум ТБ») користуються близько 160 тисяч абонентів, аналоговий сигнал приймають близько 600 тисяч абонентів компанії.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21706
Читайте також
06.02.2008 11:44
Павел Курмачев, для «Детектор медіа»
28 118
04.02.2008 16:22
Евгений Моренцов, для «Детектор медіа»
26 702
30.01.2008 12:13
Сергей Бойко, президент компании «Воля»
28 432
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
рщ
5920 дн. тому
воля молодцы - мне нравится что они делают..........спасибо за невысокие тарифы за цифровое тв
To Андрей
5925 дн. тому
Разница платного телевидения и бЭзплатного, как раз в том, что в большей части каналов реклама только в виде анонсов передач присутствует. Вы хоть раз каналы Discovery смотрели? и Travel и National Geographic? там рекламы вообще нет. Это не "плюсы" и не "интер" - где к концу рекламы можно сдохнуть, не дождавшись фильма или блока новостей. А в фильмовых каналах предлагаемых Волей - реклама просто отсутствует. Я, например, здорово подсел на AXN Sci-Fi - ОДУРЕННЕЙШИХ КАНАЛ. Всем рекомендую.
Просто социолог
5925 дн. тому
У менеджмента ВОЛИ, похоже, с юмором - полный порядок! Они решили аргументировать свои просчеты данными "ВЛАСНОГО дослидження"!!! ;)))))))))
И много в этом городе {CENSORED}, которые этому поверят?!
Могли б хоть для проформы обнародовать данные от какой-либо "сторонней" организации!
Андрей
5926 дн. тому
А мне, например, платное телевидение с таким количеством рекламы не нужно.
Александр
5926 дн. тому
Держись, Воля, всё у тебя получится!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду