Ігор Курус: Компанія «Воля» впевненою ходою йде до санкцій

22 Лютого 2008
33634
22 Лютого 2008
17:39

Ігор Курус: Компанія «Воля» впевненою ходою йде до санкцій

33634
Ігор Курус: Компанія «Воля» впевненою ходою йде до санкцій
Сьогодні працівники Національної ради з питань телебачення і радіомовлення провели моніторинг ситуації із виконанням компанією «Воля» рішення Нацради, прийнятого в середу 20 лютого, щодо поновлення аналогового сигналу на київському житловому масиві Троєщина. Про це «Детектор медіа» розповів перший заступник голови Нацради Ігор Курус. 
 
Моніторинг засвідчив, що рішення Нацради «Воля» проігнорувала. У понеділок члени Нацради здійснять перевірку компанії. Будуть складені відповідні акти і, таким чином, невиконання рішення Нацради буде задокументоване де-юре. 
 
Після перевірки Нацрада розглядатиме ситуацію довкола компанії «Воля» на своєму засіданні. Якщо перевірка покаже, що рішення Нацради насправді не виконано, то проти компанії будуть застосовані певні санкції. 
 
«Я не можу говорити про санкції, поки немає актів перевірки, – зазначив Ігор Курус. – Але ті факти, які ми зафіксували, свідчать про те, що компанія впевненою ходою йде до застосування проти неї санкцій». 
 
Найперша санкція, яку може застосувати Нацрада, – оголошення попередження. «У нас законом чітко встановлено процедури й ієрархію санкцій, які ми можемо застосовувати. Ми будемо діяти відповідно до закону», – підкреслив Ігор Курус. 
 
Також Ігор Федорович пообіцяв, що завтра обов’язково відвідає Троєщину, аби пересвідчитися в тому, що аналоговий сигнал не поновлено. «Я вже домовився з друзями, до яких я заїду», – запевнив «Детектор медіа» перший заступник голови Нацради. 
 
Тим часом, компанія «Воля» стверджує, що не припиняла трансляцію, а лише змінила технологічні параметри надання послуги, тому претензії Національної ради є безпідставними.  
 
Нагадаємо: наприкінці січня компанія «Воля» відключила аналоговий сигнал у кабельній мережі київського житлового масиву Троєщина. Абонентам було запропоновано перейти на цифрові пакети. 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
33634
Читайте також
14.02.2008 15:49
Артем Петрушенко, для «Главреда»
31 534
06.02.2008 11:44
Павел Курмачев, для «Детектор медіа»
28 118
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
chelovek
5905 дн. тому
Это наша победа. Есть на свете Закон и для таких толстосумов и человеконенавистников как ВОЛЯ. Для них люди - мусор. Главное деньги, а не Закон. Тем более если он хоть как-то , хоть в чем-то защищает интересы простых людей. УРА НАЦИОНАЛЬНОМУ СОВЕТУ! А мы не верили.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду