У 2007 році «Воля» не отримала прибутку від аналогового телебачення

20 Лютого 2008
16122
20 Лютого 2008
15:08

У 2007 році «Воля» не отримала прибутку від аналогового телебачення

16122
У 2007 році «Воля» не отримала прибутку від аналогового телебачення
Дохід компанії «Воля» у 2007 році становив близько 270 мільйонів гривень, прибуток – 8 мільйонів гривень. Про це повідомив на підсумковій прес-конференції президент компанії Сергій Бойко.
 
При цьому, за словами пана Бойка, кабельне телебачення у 2007 році не було прибутковим – увесь прибуток було отримано завдяки наданню послуг Інтернету. Однією з причин, із яких прибутковість кабельного телебачення знижується, за словами директора «Волі», є подорожчання аналогової технології.
 
Як заявив Сергій Бойко, перехід на цифрове телебачення у столиці відбувається за раніше узгодженим планом і має завершитись до лютого 2009 року. Він ще раз повторив, що протести деяких громадян проти відключення аналогового сигналу не мають масового характеру та абсолютно безпідставні.
 
Щодо рекомендацій Київського міського територіального відділення АМКУ інформувати абонентів про перехід на цифровий формат надання послуги перед відключенням аналогового сигналу, то, за словами Сергія Бойка, компанія «Воля» завжди дотримувалася такої позиції.  «Інформування, як через ЗМІ, так і індивідуально, – наше завдання. Тому про кардинальні зміни або перебудову роботи у цьому напрямку мова не йде. Рекомендації АМКУ щодо вдосконалення діяльності, пов'язаної з інформуванням абонентів, будуть прийняті й виконані. Ми ще більш ретельно будемо ставитись до цього питання», - сказав він.
 
Як повідомив пан Бойко, зараз «Воля» надає послуги кабельного телебачення понад 700 тисяч абонентів у Києві, Львові, Чернівцях і Алчевську. З них близько 200 тисяч приймають цифровий сигнал; до 2012 року всі абоненти «Волі» матимуть лише цифрові пакети. У 2008 році компанія планує вкласти близько 30 мільйонів доларів у розбудову своїх сервісів, із них 6 мільйонів – на розбудову мережі у Львові. У 2007 році сума інвестицій у розбудову становила 23 мільйони доларів. У 2008 році компанія обіцяє розвиток сервісу «Відео на запит» (video on demand), запуск двох віртуальних кінозалів на додачу до двох, які вже працюють, розвиток інтерактивних сервісів, тестування і підготовку до запланованого на 2009 рік запуску телебачення високої чіткості, розширення та модернізацію мережі.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16122
Читайте також
14.02.2008 15:49
Артем Петрушенко, для «Главреда»
31 534
06.02.2008 11:44
Павел Курмачев, для «Детектор медіа»
28 118
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду