Нацкомісію з питань захисту суспільної моралі очолив Олександр Курдінович

15 Грудня 2007
20910
15 Грудня 2007
10:50

Нацкомісію з питань захисту суспільної моралі очолив Олександр Курдінович

20910
Нацкомісію з питань захисту суспільної моралі очолив Олександр Курдінович
5 грудня 2007 року Кабінет Міністрів України затвердив чергові зміни у складі Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, повідомляє Інститут Медіа Права. Відповідно до цих змін, Комісію очолив Курдінович Олександр В'ячеславович, який замінив на цій посаді віце-прем'єр-міністра України Дмитра Табачника.
 
Окрім зміни голови, відбулась певна ротація членів комісії. Так, членами комісії стали перший заступник Міністра освіти і науки Борис Жебровський,  заступник Міністра юстиції Валерія Лутковська та заступник Міністра охорони здоров'я Андрій Мусієнко. Натомість припинили членство народний депутат України Інна Богословська, колишній заступник міністра юстиції, та Євген Суліма, начальник Управління науково-технічного та гуманітарного розвитку Департаменту координації здійснення соціальної, гуманітарної та регіональної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України.
 
Зазначимо, що це вже третя зміна складу комісії за 2007 рік. Так, 8 серпня 2007 року розпорядженням Кабінету Міністрів України №614-р було відновлено склад комісії, яка діяла 2004 року, а 10 жовтня було внесено зміни, яким цей склад було доповнено. На думку нового Кабінету Міністрів під час призначення складу комісії, що діяв між 2005-2007 рр. було порушено ст. 18 Закону України «Про захист суспільної моралі», проте в чому саме полягало це порушення залишається незрозумілим.
 
Слід відзначити, що останні зміни в складі Національної експертної комісії призвели до того, що її членами стали виключно чиновники та представники державних інституцій, в той час як громадські діячі  не представлені жодною особою.
 
Таблиця ротації членів Нацкомісії (складена Інститутом Медіа Права)
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20910
Теги:
Читайте також
19.12.2007 14:06
Прес-служба телеканалу «Кіно»
17 730
14.05.2007 11:56
«Детектор медіа»
23 629
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду