Керівник газети «Хрещатик» звинувачує голову Комісії Київради у тиску

28 Листопада 2007
5817
28 Листопада 2007
08:25

Керівник газети «Хрещатик» звинувачує голову Комісії Київради у тиску

5817
Керівник газети «Хрещатик» звинувачує голову Комісії Київради у тиску
Визнання Комісією Київської міської ради з питань культури та інформаційної політики профнепродатним керівника муніципальної газети «Хрещатик» Дениса Жарких є особистою розправою з боку керівника комісії Олександра Прогнімака. Про це йдеться у статті «Я не отдам газету хаму», опублікованій «Детектор медіаю».
 
За словами Дениса Жарких, причиною конфлікту стала публікація «Хрещатиком» статті «Портрет донецького киянина на тлі конфіскованої нерухомості», в якій містились критичні зауваження на адресу депутата. Після публікації «регіонал» звернувся до київського мера Леоніда Черновецького з претензіями, а згодом зажадав від Жарких публікації спростування у формі, неприйнятній для друкованого видання.
 
«Я, звісно, не надрукував нічого, оскільки редакція не зобов’язана відповідати на такі туманні та принизливі послання. Може, всій редакції ще й на коліна стати перед паном Прогнімаком і благати в нього вибачення? Якщо є неправдива інформація, нехай напише, яка саме й у чому вона полягає», - коментує Денис Жарких. За його словами, на засіданні комісїі Київради, яке відбулося 26 листопада, Олександр Прогнімак ображав його й погрожував, а також звинуватив у фальсифікації тексту того самого спростування, який керівник «Хрещатика» пред'явив депутатам.
 
На засіданні комісїі Денис Жарких визнав, що в газети є проблеми, але пояснив це тим, що до його призначення в.о. головного редактора «Хрещатик» перебував у жахливому стані. Нагадаємо, до кінця жовтня газетою керував Павло Карайченцев. За словами Дениса, із рішенням комісії його не ознайомили, і члени комісії, окрім самого пана Прогнімака, погодились із тим, що за результатами роботи протягом місяця профпридатність керівника оцінювати некоректно.
 
Нагадаємо, у рішенні комісії, яке було оприлюднене 27 листопада, професійно непридатними визнані також в.о. головного редактора газети «Вечірній Київ» Роман Костриця та газети «Українська столиця» Петро Щербина. Депутати рекомендували міському голові звільнити трьох керівників комунальних ЗМІ.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5817
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Один из сотрудников одной из газет
6009 дн. тому
Наконец-то убирут этих черных людишек (шестерок Бектрусинова), Ромку Кострицу и второго, не чем не лучшего падонка. Хотелось бы пожелать этим, людьми их не назовешь... Вообщем вот и время пришло ваше, господа-шестерки. Убирут, и дай Бог ощутить вам то, что ощутили люди через которых вы, быдло, переступило! Я искренни рад что все так красиво должно закончиться. И как сложно будет вам, ублюдкам, устроиться на нормальную работу, Кострица это знает, еще и как, толстожопый, тяжелоповоротливый выродок с запятнаной репутацией — это назко для журналиста, хуже чем плагиат! P.S.: Ну что ж господа-ублюдки, желаю вам как можно долго вылазить с грязи, но все судьбы человеческие на вас висят и не один раз и не одним человеком вы прокляты, будем надеяться что проклятия дойдут до вас как можно скорее и навсегда! Чтоб вам, господа-ублюдки в следующем году жилось хуже в 1001 раз какнекоторые люди (сотрудники газет), живут сегодня. ДА БУДЬТЕ ВЫ ПРОКЛЯТЫ 1001 РАЗ!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду