Ще одним незалежним органом у сфері регулювання ЗМІ стало менше

23 Листопада 2007
3391
23 Листопада 2007
18:39

Ще одним незалежним органом у сфері регулювання ЗМІ стало менше

3391
Ще одним незалежним органом у сфері регулювання ЗМІ стало менше
Сьогодні припиняє свою діяльність Незалежна експертна рада з питань діяльності мас-медіа під час виборів. Цей громадський орган було створено на час виборів і, відповідно до Положення, він закінчує діяльність у день відкриття першої сесії Верховної Ради України шостого скликання.
 
«Це був найбільш успішний досвід роботи громадського колегіального органу, – говорить голова Експертної ради Тарас Шевченко. – До наших рішень прислуховувалися й органи державної влади, і провідні телеканали, і політичні партії»
 
Протягом роботи Експертної ради було ухвалено 16 висновків. Експертна рада розглядала запити як політичних партії, зокрема Партії вільних демократів, Блоку Юлії Тимошенко, Блоку «КУЧМА», так і провідних телеканалів – 5-го, «1+1», «України», Нового каналу.
 
З початку роботи Експертної ради серед експертів виникали серйозні дискусії з низки питань. Перші ж запити до Експертної ради щодо роликів «пророків» – «Нострадамус», «Пророцтва Ванги», «Пророцтва Глоби» – викликали тривале обговорення та неоднозначну оцінку експертів: кожне рішення по роликах супроводжувалося низкою окремих думок. Досить складними і дискусійними були обговорення і щодо використання російської мови в роликах політичної реклами, і щодо розпалення національної ворожнечі. Останнє питання змусило Експертну раду зробити спеціальну заяву – звернення до суб’єктів виборчого процесу.
 
Незалежна експертна рада з питань діяльності мас-медіа під час виборів утворена Національною радою з питань телебачення і радіомовлення спільно з Центральною Виборчою комісією 27 червня 2007 року з метою надання експертних оцінок та рекомендацій стосовно дискусійних питань діяльності ЗМІ під час виборів.
 

Нагадаємо, що до складу ради входили 14 медіаекспертів: голова Експертної ради Тарас Шевченко (директор Інституту медіа права), Валерій Іванов (Академія української преси), Костянтин Квурт («Інтерньюз-Україна»), Наталія Лигачова (ГО «Детектор медіа»), Катерина М’ясникова (Національна асоціація мовників), Тетяна Котюжинська (Національна спілка журналістів України), Ольга Большакова (Східноєвропейський інститут проблем медіа), Вікторія Сюмар (Інститут масової інформації), Василь Самохвалов (ГО «Центр суспільних медіа»), Ігор Розкладай (Інституту медіа права), Павло Моїсеєв («Інтерньюз-Україна»), Віталій Замніус (Міжнародний фонд «Відродження»), Катерина Котенко (Індустріальний телевізійний комітет) та Оксана Полюга (координатор проектів ОБСЄ в Україні).

 

Інститут Медіа Права

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3391
Читайте також
28.09.2007 12:58
Тетяна Фоміна
для «Детектор медіа»
17 054
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду