НУ придбало 1% акцій каналу EuroNews,

9 Вересня 2005
3038
9 Вересня 2005
11:04

НУ придбало 1% акцій каналу EuroNews,

3038
НУ придбало 1% акцій каналу EuroNews,
Вчора, 8 вересня 2005 року, Президент НТКУ Тарас Стецьків підписав угоду про придбання 1% акцій каналу EuroNews. Перший Національний став акціонером концерну SECEMIE, який володіє 100% акцій EuroNews. З часом НТКУ планує збільшити свою частку в концерні.

НТКУ є повноправним членом Європейської Мовної спілки, телекомпанія має однакові права та обов"язки з іншими власниками SECEMIE.

Купівля акцій забезпечує входження України в Європейський інформаційний простір, оскільки в трьохмісячний термін буде створена повноцінна україномовна редакція в Ліоні; EuroNews буде транслюватися українською мовою в Європі та в Україні. Придбання акції вже дає можливість громадянам України оперативно отримувати інформацію з різних куточків світу. Відтепер Україна нарівні з іншими країнами-членами EBU інформуватиме європейського глядача про найважливіші події вітчизняного життя.

Для формування української редакції необхідно зробити інвестиції в розмірі 3 млн. Євро.

Впродовж вересня-листопада формується українська редакція з сімнадцяти висококласних журналістів, яких відбиратимуть за конкурсом. Україномовна версія EuroNews вироблятиметься в м.Ліон, 24 години на добу, 365 днів на рік і транслюватиметься на Першому Національному принаймні тричі на день.

На даний час EuroNews налічує 19 країн-засновників. До п’ятірки лідерів-акціонерів входять: Франція, Італія, Іспанія, Швейцарія та Росія.


За інф. прес-служби Першого каналу

Читайте також:

Україна придбає 1% акцій Euronews і витіснить російське бачення подій в Україні з телеекранів

EuroNews надеется на результативные переговоры о покупке Национальной телекомпанией Украины 1% акций европейского телеканала

НТКУ купит 1% акций «Евроньюз»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3038
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду