Україна придбає 1% акцій Euronews і витіснить російське бачення подій в Україні з телеекранів

23 Серпня 2005
2944
23 Серпня 2005
16:08

Україна придбає 1% акцій Euronews і витіснить російське бачення подій в Україні з телеекранів

2944
Україна придбає 1% акцій Euronews і витіснить російське бачення подій в Україні з телеекранів
«До кінця цього місяця ми плануємо купити 1% акцій каналу Euronews. Тоді ми зможемо стати повноправними акціонерами. Відповідну угоду я незабаром підпишу з президентом телеканалу Euronews. Відтак, впродовж вересня-листопада буде сформована українська редакція, сімнадцять журналістів якої відбиратимемо на конкурсних засадах», — повідомив Тарас Стецьків під час своєї прес-конференції у Львові.

«Euronews — лідер в інформаційному просторі Європи, найбільший рейтинговий канал, який виходить у режимі он-лайн цілодобово, на сімох мовах, зокрема і на російській. Має найбільшу глядацьку аудиторію в Європі. Більш оперативного, більш сильного інформаційного каналу поки що в Європі немає», — зазначив Тарас Стецьків.

Подію із придбанням акцій відомого телеканалу Тарас Стецьків назвав інформаційним проривом. «Ми висловили бажання сформувати восьму, україномовну редакцію. По-перше, слід витіснити з кабеля російськомовний продукт. По-друге, ставши акціонерами Euronews, ми зможемо поширювати україномовну версію новин Євроньюс по всій Європі плюс на США і Канаду. Таким чином, це є стратегічним напрямком інтеграції України в інформаційний простір Європи», — додав він.

Західна Інформаційна Корпорація

Мікаель Петерс: “Ми прагнемо варіанта запуску україномовної версії EuroNews”

EuroNews надеется на результативные переговоры о покупке Национальной телекомпанией Украины 1% акций европейского телеканала

НТКУ купит 1% акций «Евроньюз»

Новини «Евроньюс» виходитимуть українською мовою
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2944
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду