«Шарий придет — всех в**бёт? Тебе то что?» Огляд політичних відеоблогів за 15–21 червня 2020 року

«Шарий придет — всех в**бёт? Тебе то что?» Огляд політичних відеоблогів за 15–21 червня 2020 року

23 Червня 2020
2705
23 Червня 2020
13:23

«Шарий придет — всех в**бёт? Тебе то что?» Огляд політичних відеоблогів за 15–21 червня 2020 року

2705
Лещенко вважає Порошенка кращим актором, ніж Зеленський, Шарій піариться на «контроле над улицей», а Гончаренко прозоро натякає на похід у мери Києва.
«Шарий придет — всех в**бёт? Тебе то что?» Огляд політичних відеоблогів за 15–21 червня 2020 року
«Шарий придет — всех в**бёт? Тебе то что?» Огляд політичних відеоблогів за 15–21 червня 2020 року

Багато Порошенка, не менше Шарія — так можна охарактеризувати інфоприводи, на які блогери реагували минулого тижня. За справами згаданих політиків губилися менш помітні події на кшталт розширення списку потенційних кандидатів у мери Києва.

«Радикалов впервые побили»

Так народний депутат від «Опозиційної платформи — За життя» Олександр Качний з піднесенням коментував акцію «Партії Шарія», що відбулася під стінами Офісу президента 17 червня. Тоді, нагадаємо, прихильники блогера/політика хотіли, щоб до них на розмову вийшов особисто Володимир Зеленський. Та дочекалися лише представників «Національного корпусу», з якими в учасників мітингу відбулися бійки.

Сам Анатолій Шарій, природно, вирішив хайпонути на скандальній акції на повну. Тож присвятив їй кілька відео, де розібрав те, що відбулося, до дрібниць. В одному з роликів Шарій, зокрема, хвалився, як «хваленые радикалы», мовляв, так і не змогли нічого вдіяти з учасниками акції, яку ті, за словами блогера, організували всього за добу. А спроби напасти на присутніх шарійців, говорив блогер, оберталися для «радикалів» жорсткою відповіддю. «Мы взяли контроль над улицей», — переможно посміхався до підписників блогер.

У своєму тематичному відео дружина Анатолія Ольга Шарій позбиткувалась над членами «Нацкорпусу», яких після акції «Партії Шарія», мовляв, «бомбило не по-детски». Серед членів політсили, які 18 червня прийшли під партійний офіс «Партії Шарія» у Херсоні, блогерка розгледіла «13-14-летниx подростков из неблагополучных семей».

А от «слуг народу», які у профільному парламентському комітеті не підтримали запит від представників видання «Шарій.net» щодо перешкоджання їхній журналістській діяльності, Ольга Шарій вважає «порохоботами». Голову комітету з питань інформаційної політики Верховної Ради Микиту Потураєва, нардепа від «Слуги народу», блогерка і взагалі розкритикувала за те, що той не знає, хто і в який спосіб реєструє ЗМІ. «Все жалеют, что выбрали вас», — «експертно» заявила дружина Анатолія Шарія у бік монобільшості.

Блогер, бізнесмен та лідер політсили «5.10» Геннадій Балашов не втратив нагоди проїхатися по давньому опоненту. «Вожди должны быть с народом», — закинув противнику дистанційне керування партією Балашов. Тим часом Шарій, певен блогер, тільки зомбує прихильників, сидячи «в теплом кресле» в Європі, не маючи, мовляв, жодної ідеології та програми. «Шарий придет — всех в**бёт? Тебе то что?» — риторично цікавиться Геннадій Балашов у прихильників партії проросійського блогера.

Не мовчав і ще один давній противник Шарія — Сергій Стерненко. Час для розповідей про «улюбленого» блогера активіст знайшов навіть у дні, коли його самого намагаються посадити за ґрати. Акцію прихильників Шарія Стерненко назвав збором «звезених тітушок», які приїхали «за російські та наші з вами гроші». Блогер також згадав, що донорами політсили Шарія є члени родини колишнього регіонала Володимира Кацуби.  

Подальша риторика Стерненка нагадувала думки Балашова: Анатолію Шарію, певен блогер, начхати на долю своїх українських прихильників. Адже, сидячи «у комфорті за тисячі кілометрів», політик нічим не ризикує. А от за ідентифікацію учасників «шарійської» акції протесту, які, за словами Стерненка, «нападали на людей», активіст навіть пообіцяв підписникам матеріальну винагороду. Загалом акції подібного штибу Стерненко, мовляв, «вже бачив навесні 2014 року» і закликав підписників активно їм протистояти. Адже «мусора» Авакова, мовляв, громаду не захистять.

«Хороший актор» Петро Порошенко

Активно коментували політичні блогери й справу Порошенка. У пулі прихильників п’ятого президента говорили те саме, що й завжди, а ось тих, хто ставиться до Петра Порошенка нейтрально, і його противників об’єднала теза, що політик використовує дії Державного бюро розслідувань як засіб для додаткового піару.

Олеся Медведєва зі «Страни.ua» каже: Порошенко мав можливість перенести судове засідання через поховання батька, бо генеральна прокурорка Ірина Венедиктова подавала відповідне клопотання. Та натомість переніс траурну церемонію, аби прийти до суду 18 червня. Все виглядає так, немовби лідер «Європейської солідарності» «решил пропиариться на похоронах собственного отца», припускає блогерка.

А от самі юридичні претензії до Петра Порошенка Олеся Медведєва вважає «пустяковыми» (так само міркують й інші блогери проросійського крила, на кшталт Андрія Портнова — Авт). «По итогу Порошенко получил пиар, а власть — позор», — підсумовує блогерка.

«Порошенко сидеть не будет», — солідарний з колегою телеведучий Дмитро Гордон. Адже нинішні справи, заведені правоохоронцями щодо експрезидента, мовляв — «белый шум».

«Порошенко по повній відіграє образ репресованого…, на якого накинулися в момент найбільшої життєвої трагедії», — критикує політика нардеп 8 скликання від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко. Бо піаритися на чому завгодно, певен журналіст і політик, для Порошенка — норма життя. На доказ цього Лещенко згадав про події часів Помаранчевої революції, коли Порошенко начебто вмовляв силовиків «поштовхатися під камери» в офісі соратника Ющенка Давида Жванії. «Зеленський — значно слабший актор, ніж Порошенко», — каже Лещенко.

Великий блок авторських «Итогов» присвятив Петру Порошенку й колишній ведучий російського НТВ та українського Прямого каналу Євгеній Кисельов. Те, що нині діється довкола п’ятого президента, медійник вважає «театром абсурда». Адже чимало справ на Порошенка заведені за зверненнями колишнього соратника Януковича Андрія Портнова. Та й, враховуючи стан правоохоронної системи, у тому, що Порошенко зрештою понесе бодай якесь покарання, Кисельов дуже сумнівається.

«Мерзькі» вибори у Києві набирають обертів

Саме таке визначення виборчій кампанії на очільника столиці України колись давав один з потенційних кандидатів — Гарик Корогодський. Згадати визначення бізнесмена довелося, вивчаючи, хто з відомих політиків нині прагне поборотися за крісло Віталія Кличка.

Як відомо, у праймеріз від «Слуги народу» планують брати участь, зокрема, нардеп-ресторатор Микола Тищенко та його колега, колишній телеведучий Олександр Дубінський. До цього ж списку може втрапити і головний санлікар України Віктор Ляшко, і одна з наймедійніших депутаток монобільшості, завсідниця телеканалів Медведчука Ірина Верещук.

Цього тижня на бажання балотуватися на пост мера Києва дуже прозоро натякнув на своєму каналі й нардеп від «Євросолідарності» Олексій Гончаренко. Тематичний ролик він побудував… ну звісно ж, на нищівній критиці «зеленої» влади. «Зеленими у Києві мають бути лише каштани», — говорить виборцям Гончаренко. Білборди з цим гаслом уже з’явились на вулицях Києва — як і зовнішня реклама Миколи Тищенка, який не став чекати на праймеріз.

Олександр Дубінський, також не чекаючи праймеріз, повним ходом піариться, приміряючи на себе образ майбутнього мера Києва. Нині медійник у відео постає в образі активного борця проти корупції, що, мовляв, квітне у столиці. Цього разу Дубінський побував у сквері імені Чалого, який «столичные манкурты собираются отдать под застройку», щоби у зеленій зоні незабаром з’явився «очередной дом-урод». «До конца избирательной кампании я опубликую еще десятки фактов, доказывающие причастность Кличко… к разграблению столицы», — погрожує потенційному конкуренту телевізійник. Що ж, Кличку не звикати до компромату від Дубінського та його колишніх колег з «1+1». А ось якщо «Слуга народу» делегуватиме на вибори своїх найодіозніших кандидатів, чинний мер столиці може розраховувати зберегти посаду без надмірних зусиль.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2705
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду