«Мы все убили этого мальчика». Огляд ток-шоу за 3–7 червня 2019 року

«Мы все убили этого мальчика». Огляд ток-шоу за 3–7 червня 2019 року

12 Червня 2019
3827
12 Червня 2019
12:00

«Мы все убили этого мальчика». Огляд ток-шоу за 3–7 червня 2019 року

3827
Відновлення перемовин у Мінську, трагедія в Переяславі-Хмельницькому та вже не соціаліст Ілля Кива, на якого сідає муха.
«Мы все убили этого мальчика». Огляд ток-шоу за 3–7 червня 2019 року
«Мы все убили этого мальчика». Огляд ток-шоу за 3–7 червня 2019 року

На тижні більшість ток-шоу обсмоктували тему дострокових парламентських виборів та протистояння між ВРУ і президентом. Згадували й відновлення роботи тристоронньої контактної групи в Мінську. А от про трагедію в Переяславі-Хмельницькому, де п’яні поліцейські смертельно поранили п’ятирічного хлопчика, говорили на «1+1» та ZIK.

3 червня. «Свобода слова», ICTV

У студії зібралися лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук, очільник виборчого штабу партії «Сила і честь» Дмитро Гордон, голова правління ВГО «Громадянська мережа ОПОРА» Ольга Айвазовська, народний депутат від «Батьківщини» Сергій Соболєв, політолог Володимир Фесенко, аналітикиня фонду «Демократичні ініціативи» Марія Золкіна, експертка-міжнародниця Ірина Верещук і заступниця міністра інформполітики Еміне Джапарова.

Загалом 4 чоловіки та 4 жінки. Першим до мікрофона вийшов частий (зі стартом парламентських перегонів) гість проєкту — Святослав Вакарчук. Митець та політик узявся коментувати перспективи мінського процесу.

«Подібні формати створені для виграшу часу, щоб країна ставала успішнішою», — говорив гість. Незабаром додавши, що варто «зробити так, щоб на війні перестали стріляти». Аналогічну фразу свого часу говорив кандидат у президенти Володимир Зеленський, чим викликав шквал критики в соцмережах.

Потому Вакарчук запропонував ушанувати загиблих захисників України хвилиною мовчання. Далі лідер «Голосу», як і на інших ток-шоу, гостем яких був, говорив загальні речі на кшталт «потрібно розвивати країну, економіку, ставати сильнішими».

Що ж до перемовин із Росією, то, на думку новоспеченого політика, «розмовляти потрібно завжди». Схожу тезу, знову ж таки, раніше озвучував Зеленський. На такі збіги позицій зрештою звернув увагу Володимир Фесенко.

– Ваші ідеї схожі на ті, що про них говорив Зеленський. Що це: спільний спічрайтер чи дійсно подібність поглядів? — поцікавився політкоментатор.

– Всі проукраїнські сили мають бути зацікавленими в закінченні війни, — парирував лідер «Голосу». Згодом додавши, що хоче, аби президент Зеленський «чіткіше висловлював власну позицію». Що з уст Вакарчука звучало як іронія.

Потому до мікрофона вийшов соратник Юлії Тимошенко, народний депутат Сергій Соболєв. Він одразу похвалив призначення Леоніда Кучми членом тристоронньої переговорної групи від України, назвавши це «призначенням з чистого аркуша».

Соболєв пригадав позицію другого президента України під час конфлікту довкола острова Тузла. Також народний депутат нагадав, що «мінський формат виключив із переговорів згадки про Крим».

Змінив політика біля центрального мікрофона очільник передвиборчого штабу партії Ігоря Смешка «Сила і честь», журналіст Дмитро Гордон.

«Мінський процес — це тупик. Він мертвий», — казав він. Проте, на думку Гордона, із приходом до переговорної групи Кучми в України «є шанс». Людей, здатних по-іншому оцінити Кучму та поставити під сумнів успішність його участі в переговорах, канал зятя експрезидента Віктора Пінчука розважливо до студії не запрошував.

Вирішення конфліктів на Донбасі та деокупація Криму, вважає Гордон, реально можливе за двох умов: розпаду Росії або ж відходу від влади Володимира Путіна. Потому очільник штабу «Сили і честі» почав прямо агітувати за політсилу Ігоря Смешка. «Є людина, здатна розмовляти з Путіним один на один. Це Ігор Смешко. В нього є план, як повернути Крим і Донбас», — говорив Гордон. Ведучий Вадим Карп’як у промову гостя не втручався.

«Крим і Донбас повернуться. Варто лиш не брехати, як робив це минулий президент», — наостанок вколов Порошенка Дмитро Гордон.

Останньою біля центрального мікрофона виступала заступниця міністра інформаційної політики Еміне Джапарова. Зайшлося про інформаційну війну, яку свого часу анонсував чинний президент. За словами посадовиці, міністерство має стратегію інформаційної реінтеграції окупованих територій.

4 червня. «Пульс», «112 Україна»

До студії завітали: у вступній частині — лідер Радикальної партії Олег Ляшко; до групового обговорення покликали кандидата філософських наук Валентина Гладких, проросійського експерта з міжнародних відносин Олега Волошина, народних депутатів і депутаток Олександра Черненка, Оксану Юринець (Блок Петра Порошенка), Євгена Балицького («Опоблок»), Івана Крулька («Батьківщина»), Дмитра Лінька (Радикальна партія Ляшка), Василя Німченка та Нестора Шуфрича («Опозиційна платформа — За життя»), Юрія Левченка («Свобода»), очільника «Слуги народу» Дмитра Разумкова, політконсультанта Руслана Бортника, членкиню Венеційської комісії 2009–2013 років Марину Ставнійчук, політкоментаторку Олесю Яхно.

Разом 12 чоловіків і 3 жінки.

Отримавши майже 50 хвилин часу на старті ефіру, лідер РПЛ Олег Ляшко, який позиціює свою політсилу як опозиційну до нового президента, розпочав промову компліментами на адресу Зеленського. Коментуючи візит того до Брюсселя, Ляшко сказав, що будь-який «успіх президента є успіхом всієї країни».

Водночас Ляшко розкритикував призначення цивільному очільнику СБУ Івану Баканову лейтенантського звання, назвавши такі дії неприпустимими. Пройшовся й іншими «новими» обличчями в команді Зеленського. Згадав про важливість підтримки села та вітчизняного виробника, про ціни на газ, які в Україні з 1 червня знову зросли, тоді як у Європі впали.

Зайшовся лідер РПЛ і критикувати ненависний йому «Емевеф» (народний депутат знову вимовляв цю абревіатуру саме так). Він пропонував президенту припинити співпрацю із фондом як неефективну для України. Порція критики від головного радикала країни дісталася соратнику Зеленського Борису Шефіру.

Решту ефірного часу Олег Ляшко присвятив самопіару, завівши улюблену платівку про «брехливу соціологію» та переконуючи, що до виборів його політсила матиме як мінімум 10 % підтримки. Також, за словами Ляшка, він зробить усе, щоби стати прем’єр-міністром.

Не бачачи спротиву ведучих, Олег Ляшко додав, що скоротить парламент до 250 народних депутатів, а також запровадить сенсорну кнопку для голосування.

У гуртовій частині гості «Пульсу» завели суперечку про те, законно чи ні Зеленський розпустив Верховну Раду. За доцільність цього кроку виступали, зокрема, представники «Опозиційної платформи — За життя» та «Слуги народу», проти — соратники Петра Порошенка.

– Эту Раду надо было гнать три года назад — кричав Нестор Шуфрич.

– Вместе с вами, — іронізувала Марина Ставнійчук.

– Вместе со мной, — погоджувався народний депутат.

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Олександр Черненко наполягав на тому, що парламентська коаліція розпалася тільки 17 травня, тож розпуск незаконний. Проте на запитання ведучого, який закон регулює створення та розпад коаліції, відповісти не зміг.

Шуфрич повторював тезу Медведчука про те, що «75 % украинцев поддерживают переговоры с Россией». Критично висловлювався і про рух до НАТО. Проте, за словами очільника «Слуги народу» Дмитра Разумкова, євроатлантична інтеграція триватиме.

Ексзаступниця голови АП часів Януковича, членкиня Венеційської комісії 2009–2013 років Марина Ставнійчук, у свою чергу, розкритикувала люстраційний закон, який, на її думку, «не відповідає європейським стандартам». Дісталося від неї і партії «Слуга народу», якій, мовляв, «малюють 40 %», але «хто в тій партії?».

Нестор Шуфрич піарив власну політсилу як партію миру та «украинского прагматизма». А от заяви Зеленського у Брюсселі, на думку представника «За життя», «отдаляют нас от мира», адже президент «опять обвинил Россию».

Згадали у студії і про несподіваний союз Віталія Кличка та Михеїла Саакашвілі, який врешті не склався. «“Удар” — не ідеологічне угрупування», — сказав представник БПП Олександр Черненко.

І тільки постійний представник «Опозиційної платформи — За життя» у студіях «Пульсу» та «Українського формату» Василь Німченко традиційно не бачить для України більших загроз, ніж те, що «власть оседлали националисты», що «привело к расколу на языковой и религиозной почве».

Наостанок ефіру представник «Батьківщини» Іван Крулько зауважив, що «21 липня Україна обиратиме прем’єр-міністра». Теза про «вибори прем’єра» постає у передвиборному дискурсі щоразу, коли Україна обирає парламент, останні щонайменше тринадцять років.

5 червня. «Український формат», NewsOne

У «Передмову» проєкту прийшов міністр транспорту і зв’язку часів Віктора Ющенка Євген Червоненко. «Мысли заняты тем, как сделать лучше стране», — зізнався він.

«Все функции (держави. — Авт.), которые можно, нужно переложить в компьютер. Ведь он взяток не берет», — додав Червоненко, нахвалюючи ініціативу команди Зеленського щодо «країни у смартфоні».

Коментуючи ж кадрові рішення президента, Червоненко зазначив, що «Зеленский, как автогонщик, попал на лед», а також «загнан тысячами советчиков». А Леонід Кучма, днями призначений представником України у тристоронній контактній групі, на думку гостя ефіру, «последний государственник».

Далі Червоненко перейшов до улюбленої теми: дружби Росії та України. На його думку, «Европе нужна Украина, которая грызет Россию», у свою чергу ж «Россия — не только Путин».

Окрема порція піару дісталася і власнику NewsOne Віктору Медведчуку. «Медведчук делает для Украины больше других… он очень полезен», — вихваляв кума російського президента Червоненко. Додаючи, що Україні потрібно «перевернуть страницу» у відносинах із Росією.

Коли ж ведучий Василь Голованов згадав про новий правопис, який набув чинності 3 червня, ексміністр транспорту заявив, що не хоче «забивать глупостью голову». Не втратив нагоди Євген Червоненко і поображати представників чинного Кабміну. Назвавши, зокрема, міністра інфраструктури Омеляна «Гіперлупичем».

У першій дискусійній частині «Українського формату» у студії зібралися народні депутати Олександра Кужель (ВО «Батьківщина»), Юрій Павленко («За життя»), Дмитро Лінько (РПЛ), лідер СПУ Ілля Кива, представник президента у ВРУ Руслан Стефанчук, громадський діяч Дмитро Співак, політкоментаторка Олеся Яхно, кандидат політичних наук Ростислав Балабан, головний редактор «РБК-Україна» Сергій Щербина.

Говорили про 16 днів президентства Зеленського. Юрій Павленко, як і годиться представникам «Опозиційної платформи — За життя», вимагав від президента прямих перемовин із Росією та докоряв голові держави «провальною політикою відносно дітей, яку започаткував Порошенко». Прихильна ж до Порошенка політкоментаторка Олеся Яхно зауважила, що нинішня «позиція Зеленського — доволі абстрактна».

Какая позиция президента по генпрокурору Луценко? — цікавився у представника президента у ВРУ журналіст Сергій Щербина.

– Важко діяти без підтримки Верховної Ради. Шукаємо юридичні механізми для звільнення, — відповів Руслан Стефанчук.

Вчергове взявши слово, представник «Опозиційної платформи — За життя» Павленко піарив власну політсилу як «єдину опозиційну» у нинішньому парламенті.

– Як Іван Баканов отримав звання лейтенанта, ні дня не бувши на службі? — у свою чергу цікавився призначеннями в СБУ ветеран війни на Донбасі, народний депутат від РПЛ Дмитро Лінько.

– Відповідаю тільки на питання, де я компетентний, — втік від відповіді Руслан Стефанчук.

Почему забыли о Свинарчуках? — кричав у залу лідер СПУ і постійний гість ефірів NewsOne Ілля Кива.

У другій частині «Українського формату» в ефірі залишився Ростислав Балабан, до якого приєдналися журналіст Юрій Молчанов, народні депутати Євген Балицький («Опоблок»), Сергій Власенко («Батьківщина»), голова Роздольненської ОТГ Вегандз Мяснікян, політкоментатори Михайло Чаплига, Володимир Цибулько, політтехнолог Дмитро Раїмов, експерт із інновацій Олексій Жмеренецький, журналіст Strana.ua Денис Рафальський.

Участь у програмі взяли 17 чоловіків та дві жінки. Говорили про те, чому парламент не приймає законопроєкти нового президента.

— Чекаю список мажоритарників від «Слуги народу», щоб порівняти дійсність із заявами, — розповів політкоментатор Михайло Чаплига. Тоді як нардеп від «Батьківщини» Сергій Власенко закликав Зеленського «йти своїм шляхом», не зважаючи на критиків.

На закінчення програми гості «Українського формату» посперечалися про те, яким буде рішення Конституційного суду стосовно законності призначення дострокових парламентських виборів.

6 червня. «Право на владу», «1+1»

У День журналіста до студії проєкту прийшли голова Національної поліції України Сергій Князєв (в окремому блоці), а також перша заступниця голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, представник президента України у ВР Руслан Стефанчук, представник у політичній підгрупі на Мінських переговорах (2015–2016) Роман Безсмертний, лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко, заступниця голови Верховної Ради України Оксана Сироїд, головред «РБК-Україна» Сергій Щербина, журналіст видання «Українська правда» Роман Кравець. На відеозв’язок зі студією вийшла прессекретарка президента Юлія Мендель. У підписі до трансляції програми на ютубі вказано і лідера партії «Голос» Святославa Вакарчукa, проте у студії «1+1» співак і політик не з’являвся. Разом 6 чоловіків і 3 жінки.

Автори проєкту першими серед колег з інших популярних ток-шоу згадали про смертельне поранення п’ятирічного хлопчика поліцейськими у Переяславі-Хмельницькому. Для роз’яснення у справі до студії запросили очільника Нацполіції Сергія Князєва, який виступав в окремому стартовому блоці.

При цьому ведуча Наталя Мосейчук, ставлячи гостю запитання, тримала в руках м’які іграшки. Що виглядало як спроба викликати у спікера та гостей студії додаткові емоції. Сергій Князєв, у свою чергу, виглядав пригніченим.

– Що ви відчуваєте, дивлячись на іграшки біля входу в МВС? — запитала у гостя ведуча.

– Сором і лють, — відповів очільник Нацполіції.

Що ж до власної відставки, Князєв певен: це «найлегший шлях уникнення відповідальності».

– Чи можна взагалі змінити правоохоронну систему? — допитувалася у правоохоронця Мосейчук.

– На виховання гідності потрібен час, — відбивався загальними фразами Сергій Князєв.

Запитала ведуча і про слова міністра внутрішніх справ Авакова, який вважає, що реформа поліції не провалена. «Довіра до поліції не падає», — мляво захищав честь відомства Князєв.

У гостьовій частині проєкту зайшлося про протистояння президента і ВРУ, а до мікрофона покликали одну з найбільш медійних персон команди Зеленського — Руслана Стефанчука.

– Чи президент домагатиметься відставки Арсена Авакова? — одразу ж запитав промовця співведучий проєкту Сергій Іванов.

– Це питання краще поставити президенту, — у власному фірмовому стилі відповів Стефанчук.

Потому представник президента у ВРУ очікувано критикував Раду. Наголошуючи, що «є сподівання українського народу, а є сподівання залишитись на посадах».

Коли ж до розмови долучилася перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко, то одразу ж зауважила, що «у студії продовжуються маніпуляції», не сказавши, які саме.

Геращенко очікувано стала на захист парламенту, розповідаючи про його ефективність. Проте Руслан Стефанчук навів статистику, що народні депутати досить мляво розглядають внесені на розгляд законопроєкти. Тему розмови трохи змінив головред «РБК-Україна» Сергій Щербина.

Що робив олігарх Віктор Пінчук в Адміністрації Президента? — запитав соратника Зеленського медійник.

– Не можу коментувати речі, в яких не обізнаний, — знов ухилився від відповіді Стефанчук.

На завершення виступу Руслан Стефанчук привітав журналістів із професійним святом, а Мосейчук, у свою чергу, запросила його та інших політиків бути більш відкритими до преси.

Потому у студії «1+1» зайшлося про відновлення роботи тристоронньої контактної групи, а до мікрофона вийшла ексуповноважена президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко. Вона привітала відновлення перемовин, проте критикувала нову владу за відсутність конкретних вимог до Кремля.

Далі до ефіру «Права на владу» відеозв’язком долучилася прессекретарка президента Юлія Мендель. Вона надала пояснення щодо заборони стріляти у відповідь для захисників на сході України.

«Україна не може припинити стріляти з власної ініціативи… Мова йшла про те, що військовослужбовці не мають відповідати на провокації ворога, коли той, наприклад, стріляє з території лікарні чи садочка», — пояснювала Мендель.

Далі місце біля студійного мікрофона зайняв екскандидат у президенти й міністр оборони часів Ющенка Анатолій Гриценко. Він розкритикував позицію влади щодо подій на Донбасі.

«Не можна простягати руку миру, коли ворог убиває наших людей», — говорив Гриценко, додавши, що «якщо снайпер вбив нашого солдата з даху лікарні — треба вбити його на даху лікарні». Крім того, на думку політика, не варто пропонувати Росії варіанти мирних домовленостей, не побачивши готовності до взаємодії з боку Кремля. Критикував Гриценко і Європу за слабкий тиск на Путіна.

«Стріляємо ми, не стріляємо — результат той самий (загибель наших солдат — Авт.)», — долучився співведучий Сергій Іванов. Згадавши, що численні перемир’я, оголошувані Україною за каденції Порошенка, жодних вигод нашій стороні не давали.

Критично до діалогу з Росією поставилася й віцеспікерка Оксана Сироїд, яка далі вийшла до мікрофона. «Чи є хоч якісь домовленості, які Росія не порушила?.. Росія розуміє тільки силу», — казала вона, вбачаючи захист України від агресора у зміцненні армії та припиненні корупційних оборудок в оборонній сфері. «Ви не говорите нічого нового», — критикував виступи Гриценка та Сироїд Сергій Щербина.

Представник у політичній підгрупі на Мінських переговорах 2015–2016 років Роман Безсмертний, останнім вийшовши до центрального мікрофона, зазначив, що необхідності участі у переговорному процесі кума Володимира Путіна Віктора Медведчука немає. Більше того, за словами Безсмертного, Медведчука представляти Україну раніше ніхто не уповноважував.

7 червня, «Народ проти», ZIK

На телеканалі ZIK дискутували народна депутатка від БПП Оксана Юринець, маркетолог Дмитро Розенфельд, ексочільник Голосіївського управління поліції Києва Денис Ярославський, екскандидат у президенти від ВО «Свобода» Руслан Кошулинський, колишній очільник МВС часів Януковича Анатолій Могильов, віднедавна представник ОПЗЖ Ілля Кива, членкиня Венеційської комісії 2009–2013 років Марина Ставнійчук, представник у політичній підгрупі на Мінських переговорах (2015–2016), політичний діяч Роман Безсмертний, представник президента у Кабміні Андрій Герус, політкоментатори Валентин Гладких та Михайло Чаплига. Ведуча Наташа Влащенко анонсувала також і появу журналіста, блогера, а тепер і кандидата у народні депутати Олександра Дубінського, проте він до студії «Народу проти» так і не прийшов. Разом в ефірі участь брали 9 чоловіків та дві жінки.

На початку програми резонер Юрій Михальчишин згадав про бойові втрати України на фронті й закликав ушанувати загиблих воїнів хвилиною мовчання.

Потому автори проєкту, як і колеги з «1+1», розпочали ток-шоу з обговорення резонансної теми смертельного поранення поліцейськими Кирила Тлявова. А першу пару біля бар’єру сформували Ілля Кива та Денис Ярославський.

«Этот крест (осуд за непрофесійні дії поліцейських. — Авт.) нести в том числе и мне», — пафосно та розмито доповідав соратник міністра внутрішніх справ Авакова, а віднедавна — представник «Опозиційної платформи — За Життя» Ілля Кива. За його словами, «после 2014 года на всю милицию навесили огромный ярлык», внаслідок чого із правоохоронних органів пішло чимало професіоналів.

– Як узагалі могло статися, що поліцейські мали бажання «шмаляти» по банках? — дивувався Роман Безсмертний.

Стрелять по банках? Это дебилы! — не добирав слів ексочільник Голосіївського управління поліції Києва Денис Ярославський.

Мы говорим, что реформа не удалась? Верните наши деньги и несите новых, — підвищував градус дискусії маркетолог Дмитро Розенфельд.

Ілля Кива, у свою чергу, закликав «не мазать всех одним миром, как в 2014-м». Так і не давши відповіді Руслану Кошулинському на питання, чи винен у ситуації профільний міністр Аваков.

– Как вы за год стали полковником? — резонно допитувався в Киви колишній очільник МВС за Януковича Анатолій Могильов.

Подполковника я получил на фронте, — відповів Кива.

— Ми тут не для політичних заклинань, — намагалася спинити потоки популізму з вуст Киви ведуча. Проте, не надто успішно.

— Міністр транспорту не несе відповідальності за кожну розбиту маршрутку. Тут ситуація пов’язана з виборами, — висловив думку політкоментатор Михайло Чаплига, який на президентських виборах допомагав Юлії Тимошенко.

– Чи має нести відповідальність міністр? Тільки давайте без демагогії, — мало не молила Киву відповісти Марина Ставнійчук.

Вам удобно видеть только негатив, — далі «лив воду» Ілля Кива.

У истоков реформы стояли те, кто к полиции отношения не имеет. А ведь старая милиция могла работать, — казав Максим Бужанський, згустивши фарби твердженням, що «мы все убили этого мальчика».

Другу пару спікерів склали народна депутатка від БПП Оксана Юринець та представник президента у Кабміні Андрій Герус. Зайшлося про протистояння між новим президентом та Верховною Радою. Учасники програми здебільшого критикували членів парламенту за протидію президенту і бажання втриматися на посадах.

– А на якій законодавчій підставі ви (президент. — Авт.) давали вказівки незалежним САП і НАБУ? — цікавився у соратника Зеленського Михайло Чаплига.

– Президент не має покривати корупцію, — розмито відповів Андрій Герус.

В Раде тоже сидят те, кто, набухавшись, стреляет по бутылкам, — провів аналогію Розенфельд.

Продовжуючи тему «прокладок», Чаплига цікавився, чи ліквідують НАК «Нафтогаз». Почувши у відповідь, що компанія має контракт із «Газпромом», проте до неї застосують анбандлінг.

Звертаючись до представниці БПП Юринець, Бужанський сказав, що «ваше большинство (в парламенті. — Авт.) превратилось в ОПГ», «вы оказались наглыми ворами». «Дурнів небагато, але всі вони правильно розставлені», — іронічно додав інший резонер Михальчишин.

Третю пару опонентів сформували Марина Ставнійчук та Руслан Кошулинський. Зайшлося про те, які партії долають заповітний 5 % бар’єр. Ексчленкиня Венеційської комісії стояла на тому, що указ президента про розпуск ВРУ — неконституційний, а на суд чинитиметься тиск, щоб він таки дозволив проведення виборів 21 липня.

Никого же не волновала законность, когда назначали Луценко, — згадував гріхи минулої влади Розенфельд.

Четверта пара складалася з Іллі Киви та Руслана Кошулинського. Цих спікерів обрали як таких, із чиєю думкою найбільше погоджувалися глядачі у студії.

— Ви ж обидва позиціонували себе як націоналісти, — висловила сумнівне, зважаючи на діяльність Киви, твердження ведуча. А от коли нинішній соратник Медведчука вчергове взяв слово, на нього кілька разів намагалася сісти муха.

— Націоналізм терплячий, але ще скаже своє рішуче слово, — підсумував зрештою резонер Юрій Михальчишин.

7 червня, «Ехо України», Прямий канал

У підсумковому випуску проєкту Матвія Ганапольського у студії Прямого зібралися народні депутати й депутатки Тетяна Чорновол («Народний фронт»), Борислав Береза (позафракційний), Віктор Кривенко («Самопоміч»), експерт із питань оборони Артур Переверзєв, заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз, громадський діяч Тарас Шкітер, відеоблогер Андрій Луганський, політкоментатор Валентин Гладких, доктор політичних наук Валентин Якушик, ексчлен ЦВК Андрій Магера, віцепрем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Проте модератором ефіру цього разу був не Ганапольський, а його колега Світлана Орловська. Сам незмінний ведучий, за словами телевізійниці, у відпустці. З Орловською ж спілкувалися 9 чоловіків та дві жінки.

Ішлося про помітні події тижня: засідання тристоронньої контактної групи у Мінську, заяви Зеленського, протистояння президента та ВРУ. Традиційно левова частка гостей була прихильна чи то лояльна до Петра Порошенка, а ефір щедро присмачили його заявами та цитатами.

7 червня, «Протистояння», NewsOne

На телеканал прийшли народні депутати України: від «Опозиційної платформи — За життя» — Василь Німченко та Нестор Шуфрич, БПП — Олексій Мушак, позафракційний свободівець Юрій Левченко, обранець від РПЛ, який нещодавно вийшов із партії і фракції, Ігор Мосійчук, Сергій Соболєв від «Батьківщини», екснародні депутати Кирило Куликов та Володимир Медяник, політкоментатори Валерій Димов та Олександра Решмеділова, журналісти Юрій Луканов та Надія Сасс, новоспечений списочник «Опозиційної платформи — За життя» Ілля Кива (підписаний як лідер СПУ), заступниця голови «Суспільно-політичної платформи Надії Савченко», сестра колишньої бранки Кремля Віра Савченко. Разом 11 чоловіків і 3 жінки.

Ішлося про парламентські перегони та улюблену тему телеканалів Віктора Медведчука — перемовини з Росією.

7 червня, «Головна тема. Вибір», «Україна»

На гостини до Олени Кот та Анни Панової по черзі приходили чинний прем’єр-міністр Володимир Гройсман та лідер партії «Голос», фронтмен гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук. Себто двоє чоловіків.

Обидва політики, окрім відповідей на запитання глядачів, не втратили нагоди попіаритися. Надто Володимир Гройсман, якому підігрували й автори проєкту.

Виготовлення цього моніторингового звіту стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через проєкт USAID «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією «Internews». Зміст матеріалів є виключно відповідальністю громадської організації «Детектор медіа» та не обов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та «Internews».

Фото: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3827
Читайте також
12.05.2019 12:25
Олександр Крумін
«Детектор медіа»
3 812
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду