Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 травня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 травня 2024 року

14 Травня 2024
311

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 травня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
311
Звільнення Кубракова та інтерв’ю з іноземними послами.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 травня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Інтер». Показали інтерв’ю з нинішнім очільником міністерства молоді та спорту Матвієм Бідним, яке до того було в етері 2 травня. А також повторили інтерв’ю Анастасії Даугуле з  артистом Дмитром Коляденком.

Про удари по російських нафтопереробних підприємствах говорили з політичним коментатором Богданом Ференсом. Ішлось про те, що Китай не надасть Росії необхідних можливостей для відновлення її заводів.

З народною депутаткою Євгенією Кравчук («Слуга народу») говорили про очікування від майбутнього Глобального саміту миру. Вона сказала, що наразі перед депутатами стоїть задача залучити якомога більше партнерів. Зокрема, представників країн Глобального Півдня. При цьому Росія робить усе для того, аби зірвати участь представників Африканського континенту. Також у розмові згадали й заборону Української православної церкви Московського патріархату.

У блоці «1+1» із заступником голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком («Слуга народу») говорили про відставки в уряді. За словами Корнієнка, парламентарі завжди готові до будь-яких рішень: як приклад він навів відставку міністра інфраструктури Кубракова, яка відбулась швидко й не дуже сплановано. Звільнення Кубракова нардеп назвав технічним, аби реформувати міністерство. Також мова йшла про міністерства, які тривалий час не мають постійних керівників. 

Показали інтерв’ю з послом Німеччини в Україні Мартіном Єґером. Він сказав, що наразі його посада найцікавіша серед усіх, які є у німецьких послів, а його завдання — допомогти Україні перемогти. Також він розмірковував про європейську історію та бажання отримати Європу без війни. За його словами, Росія мала стати частиною світового порядку та в тому, що цього не вийшло, вина винятково країна-агресорка.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ показали інтерв’ю з послом Великої Британії в Україні Мартіном Гаррісом. Обговорювали підтримку України, зокрема й у питанні ударів по Росії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
311
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду