Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 травня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 травня 2024 року

21 Травня 2024
160

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 травня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
160
Застосування зброї партнерів по території Росії та нові правила перетину кордону чоловіками.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 травня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали:  «Ми — Україна», «1+1», Суспільне

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ, «Рада»  в національному етері цієї доби не було.

Розпочали нічний ефір ведучі каналу «Ми — Україна». Військовий оглядач Олексій Гетьман сказав, що росіяни намагаються знайти у фронті щілину і спробувати піти на прорив. Хоча, за його оцінками, на цьому етапі війни їм не вдасться цього зробити. 

Тарас Жовтенко, експерт з питань нацбезпеки, розповідав, що члени Північноатлантичного альянсу можуть роботи у контексті військової підтримки України і що НАТО планує роботи для власної безпеки. Це два паралельних процеси і вони дійсно зосереджені на власній безпеці. 

Професор Нью-Йоркського університету Ігор Айзенберг вважав, що позиція США щодо використання західної зброї на території Росії невдовзі може змінитися.

Вранці у блоці «1+1» гостею студії була Мар'яна Селюк, лікарка-терапевтка. Ведуча цікавилась, чи є доказова база щодо впливу магнітних бурь на людей. Лікарка ж вважала, що, якщо бути надмірно прискіпливими, то у всіх доказах є якісь "гріхи". 

Військовий коментатор Олександр Мусієнко був гостем студії 1+1 наживо. Коментував ураження ворожих тральщиків. 

Андрій Демченко, речник Держаної прикордонної служби України, коментував питання щодо додаткових умов перетину кордону чоловіками призовного віку. Чоловіки у віці від 18 до 60 років повинні мати при собі обліковий військовий документ із відповідними примітками, що дозволяють перетинати кордон.

Наслідки ракетних ударів по передмістю Харкова в ефірі Суспільного коментував Дмитро Чубенко, речник Харківської обласної прокуратури. Він сказав, що окупанти двічі обстріляли відпочинковий комплекс на Харківщині із ракет Іскандер-М. Другий удар прийшовся на момент надання допомоги вже постраждалим людям. 

Євген Брискін, заступник керівника командира Cert-ua, коментував атаку на телефони українських військових. 

Андрій Отченаш, командир екіпажу "Кара небесна", 4-ї бригади оперативного призначення  «Рубіж», розповідав про штурми окупантів, взяття російських полонених та знищення живої сили противника. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
160
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду