Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 червня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 червня 2023 року

29 Червня 2023
968

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 червня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
968
Київська політика та реакція Китаю на ситуацію в Росії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 червня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалів ICTV та СТБ. Показали повтор етеру попередньої доби.

З політичним оглядачем Володимиром Фесенком у блоці телеканалу «Інтер» говорили про марш Євгенія Пригожина та вагнерівців на Москву. Фесенко вважав, що нічого ще не завершилося. Та розповів, що рейд на російську столицю очолював військовий керівник вагнерівців Дмитро Уткін, відомий під позивним «Вагнер». Тоді як Пригожин перебував у Ростові та вів перемовини з вищим керівництвом країни.

Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики, говорив про інвентаризацію у Києво-Печерській лаврі й роботу над тим, аби повернути лаврі українську ідентичність. Зокрема відновлення екскурсій заповідником та панахиду за Іваном Мазепою. Крім того, за словами міністра, розпочалась робота над стратегією Лаври.

У блоці «Ми — Україна» з академічним директором Центру публічної дипломатії Олексієм Полегким говорили про реакцію Китаю на протест у Росії. За його словами, коментарі Китаю на тему маршу Пригожина — приниження Росії. Оскільки загальна політика Піднебесної полягає у тому, що вона не втручаються у внутрішню політику країн. Також Полегкий сказав, що Китай спостерігає за ситуацією в Росії та усвідомлює, що Путін втрачає владу.

Із депутаткою Київської міської ради Ксенією Семеновою («Слуга народу») говорили про проєкти столичної влади щодо безбар’єрності. Вона критикувала міську владу та на початку розмови сказала, що її включення буде про те, що не реалізовано. Також Семенова говорила, що команда мера ігнорує державні будівельні норми та що укриття не доступні для людей з інвалідністю. 

Про ситуацію в Києві говорили і з головою Деснянської районної державної адміністрації Дмитром Ратніковим. Він сказав, що столиці потрібен мер, який займатиметься не політикою, а важливими питаннями.


У блоці Суспільного про позицію прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана спілкувалися з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
968
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду