Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 червня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 червня 2023 року

26 Червня 2023
897

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 червня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
897
Пригожин, Лукашенко та страх в очах Путіна.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 червня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «Рада», ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоків «1+1» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Ми — Україна» про ситуацію в Росії говорили з політичним оглядачем Олексієм Буряченком, він назвав останні події «жабо-гадючною історією». Політичний оглядач Валентин Гладких розмірковував про відсутність ресурсу в очільника вагнерівців Євгенія Пригожина й те, що похід «вагнерівців» на Москву не був імітацією та матиме реальні наслідки для внутрішньополітичного життя Росії.

Перемовини Лукашенка та Пригожина коментував член Координаційної ради білоруської опозиції Андрій Курейчик. Він сказав, що Путін намагався знайти перемовника нижчого рівня, проте керівник «вагнерівців» відмовлявся говорити з кимось, хто не має президентського статусу.

Політичний коментатор Дмитро Васильєв розмірковував про похід вагнерівців на Москву у блоках телеканалів «Ми — Україна» та «Рада».

Провал пригожинського заколоту у блоці «Ради» також обговорювали з політичним оглядачем Володимиром Фесенком. За словами гостя, президент Росії Володимир Путін сам виростив Пригожина, бо використовував конфлікт між вагнерівцями та Міністерством оборони, аби ніхто, крім нього, не мав вирішального впливу на силовий блок. Пізніше з Фесенком також говорили у блоці телеканалів ICTV та СТБ.

Потребу людей обмінювати валюту з ознаками зношеності коментував народний депутат Данило Гетманцев («Слуга народу»). Він сказав, що Нацбанк визначив конкретний перелік купюр, які вважаються зношеними. Проте не всю валюту, яку називають зношеною різні банки чи обмінники.

Похід вагнерівців на Москву також коментував нардеп Сергій Євтушок («Батьківщина»). Він сказав, що це лише початок для Росії та прокоментував реакцію світових медіа й інформаційні війни росіян. Зазначимо, що Євтушок обіймає посаду заступника голови комітету ВРУ з питань регламенту та депутатської етики.

Крім того, рух Пригожина та його підтримку зі сторони кримінальних авторитетів обговорювали з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком.

Реакцію Володимира Путіна на дії «вагнерівців» у блоці телеканалів ICTV та СТБ обговорили з істориком Олександром Алфьоровим. Також про події в Росії говорили з директором «Українського інституту майбутнього» Вадимом Денисенком. За його словами, Пригожин сам злякався того, що відбулося, і того, що система так легко зламалася.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
897
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду