detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
30.07.2022 09:00
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 липня
Тиск санкцій на Росію, обстріли українських цивільних об’єктів і теракт, який росіяни вчинили в Оленівці на Донеччині.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1», «Рада».

Шестигодинний блок ICTV/СТБ складався з новинних сюжетів і повторів включень попередньої доби. Зокрема, повторили включення голови Українського інституту національної пам'яті Антона Дробовича, радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, доктора філософських наук Вахтанга Кабуладзе. Двічі повторювали інтерв'ю з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, а також з лідером гурту «Океан Ельзи» Святославом Вакарчуком.

У блоці «Інтера» керівний партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній коментував питання, пов'язані із тиском санкцій на РФ та зі зниженням постачання російських енергоносіїв. Щойно країни почнуть відмовлятися від енергоносіїв з Росії — поступово почне зникати потреба в їхніх банках, пояснив експерт. Проте ще сильніше по російській економіці вдарить визнання РФ країною-терористом. Якщо Захід зважиться на це рішення, нищівного удару зазнає весь російський бізнес, зокрема й той, що поки не потрапив під санкції.

Про ймовірний наступ на Харків та наслідки ударів по області говорили з головою військової адміністрації регіону Олегом Синєгубовим. Українські військові тримають свої позиції та ведуть активні бойові дії, відтискаючи ворога, поінформував Синєгубов. Також він запевнив, що область готова до будь-яких дій з боку російської армії.

У блок «1+1» запросили керівника Центру протидії дезінформації при РНБО Андрія Шаповалова обговорити черговий злочин, який вчинили росіяни, — вбивство українських військовополонених в Оленівці на Донеччині. За словами експерта, росіяни намагаються активно просувати пропагандистські наративи щодо цієї трагічної події, проте у цивілізованому світі їм ніхто не вірить.

Про визнання Росії країною-терористом у блоці «Ради» говорили з народною депутаткою Юлією Тимошенко. Вона заявила, що її фракція перебуває в опозиції, але співпрацює з президентом Зеленським. Також Тимошенко вважає, що на засідання Верховної Ради необхідно повернути журналістів, відкривши для них ложу преси.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY