Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 липня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 липня

15 Липня 2022
805

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 липня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
805
Заборона російських книжок, тиск санкцій на економіку Росії та ракетний удар по Вінниці.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 липня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24».

У блоці «1+1» повторили частину ток-шоу «Нічна варта», яке було в етері 11 липня.

У блоці «Ради» про дію санкцій на економіку Росії та їх посилення говорили з експертом з міжнародної економіки Іваном Усом та кореспондентом «Радіо Свобода» Рікардом Йозвяком. Останній розповів, що в Європі поки зволікають із зупинкою постачання російського газу через вартість енергоносіїв. Але напевно заборонять російське золото, проте, на думку журналіста, Москва на цю заборону не відреагує.

Ситуацію на фронті обговорювали з військовими експертами Ігорем Романенком та Сергієм Грабським. За словами Романенка, просування ворога вперед на Донбасі немає, також у росіян замало сил на Херсонщині. Також він зауважив, що інформація про оперативну паузу є неправдивою, хоча деякі підрозділи окупантів дійсно зазнали значних втрат.

У блоці ICTV/СТБ про ситуацію з мігрантами мали розмову з доктором економічних наук Андрієм Гайдуцьким. Він розповів, що країни, які прийняли вимушених переселенців, докладають усіх зусиль, щоб українці могли адаптуватися до нових умов. Гайдуцький вважає, що Україні необхідно робити мігрантам такі пропозиції, щоб ті були готові повертатися додому. Щоб це стало реальністю, українська влада має зокрема більше говорити з бізнесом, аби він створював робочі місця.

Заборону надрукованих в Росії книжок обговорили зі співзасновницею «Видавництва Старого Лева» Мар’яною Савкою. Вона сказала, що останніми роками українці стали активніше читати українською, бо побільшало книжок і почали зникати міфи, що українською неможливо навчитись сучасних наук.

У блоці Суспільного про зміну цін на харчі та ситуацію з їх наявністю розпитували члена парламентського комітету з питань аграрної та земельної політик Дмитра Соломчука, голову ради директорів «Союзу молочних підприємств України» Вадима Чагаровського та економіста Олексія Дорошенка. Всі спікери сходяться у тому, що проблем із харчами в Україні не буде, хоч аграрії та фермери й зазнали значних збитків. Дорошенко наголосив, що важливо також враховувати купівельну спроможність громадян: зважаючи на загальну економічну ситуацію, люди починають заощаджувати.

Міністр аграрної політики України Микола Сольський завітав до гостьової студії Суспільного. З ним говорили про посівну, збирання озимої пшениці та озимого ячменю. Урядовець повідомив, що озимі традиційно сіяли на півдні України, тому з ними ситуація наразі є складною.

У блоці «України 24» про ракетний удар по Вінниці говорили з речником командування Повітряних сил Юрієм Ігнатом та першим заступником міністра внутрішніх справ Євгенієм Єніним.

О 23:00 у національному етері розпочався показ фільму «Звуки міст. Одеса», який зняли у 2021 році, протягом шести місяців до початку повномасштабної війни.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
805
Читайте також
19.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 047
17.07.2022 10:16
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 065
16.07.2022 14:59
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 202
13.07.2022 10:39
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 210
12.07.2022 07:41
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 058
10.07.2022 10:27
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 242
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду