Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 липня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 липня

16 Липня 2022
1199

Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 липня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1199
Уникнення Росією відповідальності за напад на Україну, опалювальний сезон 2022—23 років та обстріл Вінниці.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 липня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «Україна 24», «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ.

У блоці «України 24» з істориком Олександром Алфьоровим говорили про деградацію російського суспільства. Гість сказав, що Росія скотилась до стану 1904 року, закривши все, що лише можна, та вступивши у війну з набагато меншою за розмірами країною. Історик нагадав, що у РФ багато регіонів, відірваних від центральних міст країни та вертикалі влади, тому Росія, на його думку, розпадеться, бо це її історична доля, як будь-якої імперії.

З журналісткою «Эха Москвы» Каріною Орловою обговорили міжнародну підтримку України та причини американської підтримки. На думку російської журналістки, підтримка нашої держави України є важливим завданням, з точки зору Демократичної партії. Тому президент Джо Байден іде на перемовини з тими, кого у США вважають персонами нон ґрата, та пропонує їм поступки, аби вони долучились до блокування Росії та протидії Путіну. Єдиною відповіддю РФ на будь-яку допомогу Україні будуть удари, і що більшою буде ця підтримка, то жорстокіше поводитимуться росіяни.

У блоці «Інтера» з речником командування Повітряних сил української армії Юрієм Ігнатом мали розмову про безпеку неба в Україні. Військовий розповів, що ЗСУ вдалось відігнати авіацію противника, і вже два місяці росіяни не наважуються літати над Україною. Проте у випадку з ракетними обстрілами українська армія поки що не має достатньо потужних систем, щоб закрити небо від ворога.

Політичний експерт Микола Давидюк коментував про уникнення Росією санкцій та участь інших держав у цьому процесі. За його словами, посилення санкцій має розв’язати цю проблему та віднадити азійські держави від підтримки РФ. Також Україна очікує розв'язання питань щодо російських енергоносіїв і визнання Росії державою-терористом.

У блоці «1+1» ведуча Алла Мазур спілкувалася з міністром розвитку громад Олексієм Чернишовим. Він анонсував найскладніший опалювальний сезон і сказав, що вже є штаб, який працює над розв'язанням логістичних проблем. Він закликав українців берегти тепло. Пошкоджені три теплоелектростанції вже почали лагодити, але ризик обстрілів критичної інфраструктури з боку російських військ теж враховують. Україна готує модульні котельні та генератори, які забезпечать водопостачання.

У блоці «1+1» голова комітету ВРУ з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький прокоментував подорожчання ліків. Він сказав, що це пов'язано зокрема із логістикою.

У кількох сюжетах на різних каналах цього дня родичі жінки, постраждалої під час обстрілу у Вінниці, спростували інформацію, опубліковану, напевно, у сотнях новинних пабліків і стрічках новин. Родичі стверджують, що жінка не втратила жодної кінцівки.

У блоці каналу «Рада» оперативну ситуацію у Вінниці обговорили із Сергієм Борзовим, начальником військової адміністрації Вінницької області. Він сказав, що по місту поцілили три ракети «калібр».

Міністр фінансів Сергій Марченко розповів у блоці «Ради» про прохання України щодо посилення санкцій проти Росії, яке наша держава адресує партнерам G-20.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1199
Читайте також
22.07.2022 11:18
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 217
19.07.2022 10:00
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 044
17.07.2022 10:16
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 063
13.07.2022 10:39
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 205
12.07.2022 07:41
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 055
10.07.2022 10:27
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 239
09.07.2022 09:16
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 636
08.07.2022 11:08
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 182
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду