Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 липня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 липня

8 Липня 2022
1632

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 липня

1632
Відставка Джонсона, новий закон Росії про держзраду, погрози «повернути Аляску», McDonald’s для іміджу України.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 липня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 липня

Із липня 2022 року «Детектор медіа» на додачу до моніторингу спільного телемарафону «Єдині новини» починає моніторинг російськомовного марафону «FreeДом», який транслюється на каналі іномовлення UATV. Плануються щоденні огляди ефіру та щомісячні огляди тематики та гостей в ефірі, а також якісний аналіз мовлення.

«Ще вчора я у вашому етері казав, що не вірю в добровільну відставку Бориса Джонсона, — зізнався екскерівник російської служби Бі-бі-сі Андрій Остальський, — але сьогодні ми маємо вже інші новини». Одну з головних новин четверга, 7 липня, коментували також журналіст-міжнародник Єгор Брайлян, журналіст Роман Цимбалюк, експерт із міжнародних відносин Богдан Ференс, дипломат Олександр Левченко, британський письменник Овен Метьюз.

Журналістка Юлія Семченко під час прямого включення з Лондона приєдналася до тих, хто вважає, що зміна уряду у Великій Британії не вплине на британську підтримку України, а також повідомила, що в Шотландії не полишають ідеї провести референдум щодо незалежності.

«Коли британський прем’єр їхав в Україну, він переховувався там від своїх домашніх проблем», — зазначила російська журналістка і політологиня Євгенія Альбац. «Слід розуміти, що на Заході політика будується не навколо людей і їх бажань, а навколо інститутів права, тому перейматися через відставку Джонсона не варто», — додала вона.

Російського юриста, експерта в справах державної безпеки Івана Павлова занепокоїло оновлення Держдумою Росії закону про державну зраду, що відбулося 7 липня. На його думку, оновлений закон покликаний залякати російських військових, які можуть потрапити в полон, адже велика ймовірність, що відтепер полон і участь у допитах вважатимуться державною зрадою. Цю думку поділяє і російський опозиційний політик Леонід Гозман, який також всерйоз сприймає слова Путіна, що росіяни «ще нічого серйозного в Україні і не починали».

На думку Владіміра Мілова, ще одного російського опозиційного політика, перехід Росії на «мобілізаційну» економіку свідчить про підготовку до затяжної війни. А Дмітрій Гудков говорив про приховану мобілізацію в Росії, зокрема про молодого хокеїста Івана Федотова, якого терміново забрали в армію, щоб перешкодити виїхати до США за контрактом з командою NHL. За словами Гудкова, останніми днями до армії показово призвали ще трьох молодих хокеїстів.

Погрози Росії «повернути Аляску» коментували ексдепутатка Дерджуми Росії, вдова вбитого в центрі Києва в 2017 році російського політика Дениса Вороненкова Марія Максакова та в.о. міністра економіки України у 2020 році Павло Кухта.

Цікавої теми торкнувся керівник відділу енергетики ГО «Екодія» Костянтин Криницький. З точки зору екоактивістів, визнання атомної енергетики і газу в Європі «зеленими» енергоносіями є негативною тенденцією, адже ускладнює відхід від російського газу і розтягує його в часі. Криницький також вважає необхідним порушити питання санкцій проти Росатома: «ЗАЕС перебуває у фактичній окупації, а Росатом ще не під санкціями і продовжує постачати в Європу уран і отримувати перероблене паливо».

Голова Державної агенції водних ресурсів України Олексій Кузьменков зазначив, що через руйнування росіянами дамби, побудованої в 2014 році задля перекриття подачі води в Крим, неконтрольований викид води може залишити багато галузей України — гідроенергетику, сільське господарство, атомну енергетику тощо — без достатнього водопостачання.

А PR-стратег Сергій Дідковський говорив про значення виходу з російського ринку… McDonald’s. Анонс щодо відновлення роботи McDonald’s в Україні в серпні Дідковський вважає позитивним сигналом, адже це одна з найбільших компаній світу, які напряму впливають на світову макроекономіку. Тож робота такої компанії в країні є навіть питанням іміджу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1632
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду