detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
05.05.2022 09:54
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 травня
Ракетні удари по містах у різних частинах країни, День Конституції Польщі і міжнародна допомога Україні.

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада»,«Україна 24», «Інтер», ICTV/СТБ.

Канали регулярно показують: звернення президента України Володимира Зеленського, брифінги урядовців та інших офіційних осіб. Зросла кількість патріотичних відео, показують антиросійські спецрепортажі, відео з розповідями про героїв України та різні роди військ.

Кожен із каналів протягом дня включав у етер офіційних осіб, які коментували рішення влади та стан роботи відомств. До прямої трансляції долучались народні депутати із різних профільних комітетів. Найбільше уваги приділяють Міністерству внутрішніх справ — коментують ситуацію і радник, і заступник міністра, і сам міністр.

У новинах розповідають про ситуацію у регіонах, втрати ворогів, здобутки української армії, життя переселенців. Роблять включення з регіональними кореспондентами, які розповідають про стан справ у своїх містах. Давали інформацію про штурм «Азовсталі» з боку росіян та евакуацію цивільних із Маріуполя.

Регулярно до національного марафону запрошують і волонтерів та волонтерок, аби обговорити про нагальні потреби українських військових та внутрішньо переміщених осіб, способи допомогти і тим, й іншим. Частіше запрошують науковців, які можуть прокоментувати історію відносин Росії зі світом, самобутність народу України тощо. З’являються й люди, які вважаються політичними чи військовими експертами.

Протягом дня журналісти висвітлювали візити в Україну офіційних іноземних делегацій, які прибувають на звільнені від російських окупантів території, та залучали послів держав, які підтримують Україну.

Про поточний стан справ у регіонах доповідають очільники обласних військових адміністрацій, мери міст, сіл і селищ. Переважно це були включення з областей, де тривають бойові дії та є інтенсивні обстріли — Харківської, Запорізької, Донецької.

У токшоу «Нічна варта», яке виходить на «1+1», ключовою темою обговорення стало питання українсько-польських відносин.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY