«1+1» знімає п’ять серіалів, у тому числі медичну драму за новозеландським форматом і мелодраму «Хазяйка»

«1+1» знімає п’ять серіалів, у тому числі медичну драму за новозеландським форматом і мелодраму «Хазяйка»

15 Липня 2014
5845
15 Липня 2014
15:00

«1+1» знімає п’ять серіалів, у тому числі медичну драму за новозеландським форматом і мелодраму «Хазяйка»

5845
«1+1» знімає п’ять серіалів, у тому числі медичну драму за новозеландським форматом і мелодраму «Хазяйка»
«1+1» знімає п’ять серіалів, у тому числі медичну драму за новозеландським форматом і мелодраму «Хазяйка»

Телеканал «1+1» розпочав роботу над п'ятьма новими українськими серіалами власного виробництва, серед яких - медична драма за новозеландським форматом і мелодрама з робочою назвою «Хазяйка». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Уже зараз «1+1 продакшн» веде розробку і зйомку двох багатосерійних фільмів: медичної драми (адаптація новозеландського серіалу Shortland Street) та мелодраматичної історії з робочою назвою «Хазяйка». Також ведеться робота над створенням двох чотирисерійних фільмів і тривають зйомки серіалу «Останній москаль».

 

«1+1 продакшн» вийшов на новий рівень створення якісного серіального продукту. Наразі команда одночасно працює над п'ятьма серіалами, причому втілення проектів здійснюється винятково місцевими ресурсами: до роботи залучено українських авторів, режисерів та акторів», - говорить Олена Васильєва, головний продюсер серіалів і фільмів каналу «1+1».

 

Нещодавно на круглому столі, присвяченому розвитку національного кіно- і телевиробництва, генеральний директор групи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко розповів, що група знімає декілька українських серіалів різного жанру і тривалості, українською та російською мовами, які вийдуть у новому році.

 

Нагадаємо, раніше група «1+1 медіа» виступила ініціатором вилучення з ефіру українських телеканалів фільмів і серіалів, що вихваляють міць збройних сил та спецпризначенців Російської Федерації. Натомість група «1+1 медіа» закликає до активного розвитку сфери вітчизняного кіно- та телепродукту.

 

«Десятки мільйонів доларів щорічно з України йдуть у Росію на оплату російської продукції. Це набагато більше, ніж витрачають українські канали на власне виробництво чи на закупівлю продукту в інших країнах. З огляду на ситуацію в Україні, саме час перейти від розмов до фази масованої активізації власного виробництва», - говорить Олександр Ткаченко, генеральний директор «1+1 медіа».

 

Окрім того, «1+1» розглядає альтернативний напрямок розвитку українського кіновиробництва, зокрема співпрацю з польським кіноринком. Так «1+1» зможе вийти на додатковий ринок, який не поступається обсягом російському. «Ми несподівано з'ясували для себе величезний інтерес з боку польських колег стосовно співпраці з нами», - розповів раніше на круглому столі пан Ткаченко.

 

Нагадаємо, 2 травня, група «1+1 медіа» звернулась до Комітету з питань свободи слова та інформації, Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та Генпрокурора України з вимогою терміново дати оцінку фактам показу та популяризації фільмів та серіалів, що вихваляють міць збройних сил Російської Федерації на українських телеканалах.

 

Згодом група заявила, що від понеділка, 12 травня, з показу в ефірі телеканалу «2+2» будуть зняті 15 серіалів на згадану тематику. Водночас в ефірі каналу залишаться інші серіали російського виробництва, в тому числі мелодрами, детективи, комедії, тощо. Також «1+1 медіа» розробила критерії для зняття російської продукції з ефіру.

 

Олександр Ткаченко згодом повідомив, що ініціативу медіагрупи «1+1 медіа» щодо відмови від російських серіалів, які вихваляють військових спецпризначенців та поліцію РФ, поки що публічно не підтримали провідні українські телеканали, але вилучення подібного продукту з українського ефіру почалося.

 

За оцінкою пана Ткаченка, кількості грошей, яку українські канали направляють на закупівлю російського контенту, більш ніж достатньо для виробництва власного продукту, перш за все серіалів.

 

«1+1 медіа» також активізувала власне серіальне виробництво. «Це драматичні серіали, серіали про любов, кохання, відносини між людьми, про актуальні проблеми, які зараз хвилюють людей. Мова не йде про суперпатріотичні серіали, а про буденне, нормальне життя, яким мають жити у мирний час. Один чи два серіали будуть відтіняти проблеми які, у нас є зараз», - розповів пан Ткаченко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5845
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду