Витрачених на російські серіали грошей вистачить на виробництво власного продукту – Ткаченко

Витрачених на російські серіали грошей вистачить на виробництво власного продукту – Ткаченко

12 Червня 2014
4156
12 Червня 2014
18:02

Витрачених на російські серіали грошей вистачить на виробництво власного продукту – Ткаченко

4156
Витрачених на російські серіали грошей вистачить на виробництво власного продукту – Ткаченко
Витрачених на російські серіали грошей вистачить на виробництво власного продукту – Ткаченко

Кількості грошей, яку українські канали направляють на закупівлю російського контенту, більш ніж достатньо для виробництва власного продукту, перш за все серіалів. Про це повідомив генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко під час круглого столу в прес-центрі інформаційного агентства «ЛігаБізнесІнформ», передає УНІАН.

 

«Тільки одна з медіагруп російських заявляє про те, що від експорту в Україну вона отримує щорічно понад 30 млн доларів», - сказав він.

 

Він підкреслив, що відмовлятися потрібно не від усього російського контенту, а від тих серіалів, які були зняті за останні роки і які розповідають про сучасну російському зброю, спецпідрозділи або диверсантів.

 

«Ми не говоримо про те, що ми маємо відмовитися від усього російського тільки тому, що воно російське», - сказав пан Ткаченко і додав, що найкращі твори, драматичні серіали та фільми, виготовлені в Росії та інших країнах, мають демонструватися в Україні.

 

Серіали, які група «1+1 медіа» зняла з ефіру, становлять близько 10-12% від усього російського контенту, який транслюють її телеканали. Зі слів пана Ткаченка, це не критична кількість контенту, хоча й істотна для деяких каналів, інформує Liga.net.

 

«У нас так виходить, що канал "2+2" - це канал, орієнтований на чоловічу аудиторію, там досить багато цього продукту. Чесно кажучи, для "2+2" це серйозний удар, тому що цей продукт становив основу їх сітки мовлення. Йдеться про мільйонах доларів», - сказав пан Ткаченко. При цьому керівник медіагрупи вважає відмову від російських серіалів найбільш адекватною в умовах неоголошеної війни.

 

Керівник «1+1 медіа» повідомив, що відбувається діалог з представниками інших українських медіагруп, але публічно вони ще не готові підтримати позицію щодо відмови від російського контенту. Як повідомили «Детектор медіа» на каналі «1+1», представників інших медіагруп на круглому столі не було, хоча їх і запрошували.

 

Заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак на круглому столі повідомила, що підтримує ініціативу щодо обмеження російського контенту на телебаченні.

 

Вона відзначила, що на період військових загроз та військової агресії необхідно виділяти певні поняття, яких необхідно уникати. «Це абсолютно європейські кроки», - сказала пані Мудрак і додала, що це демократичний підхід з точки зору інформаційного захисту.

 

Крім того, вона зауважила, що в Європі існує така процедура, як «захист від закликів ненависті». «Європейці говорять про те, що коли є такого рівня загрози, які переживає країна, в першу чергу Україна на даному етапі, то, звичайно, обов'язково потрібні заборони», - сказала пані Мудрак. На її думку, вже після примирення необхідним є процес реабілітації мовників та телеканалів.

 

«Такого роду ініціатива має бути обов'язково на українському ринку і це має бути рішення безпосередньо медійників в першу чергу», - підкреслила вона.

 

Нагадаємо, 2 травня, група «1+1 медіа» звернулась до Комітету з питань свободи слова та інформації, Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та Генпрокурора України з вимогою терміново дати оцінку фактам показу та популяризації фільмів та серіалів, що вихваляють міць збройних сил Російської Федерації на українських телеканалах.

 

Згодом група заявила, що від понеділка, 12 травня, з показу в ефірі телеканалу «2+2» будуть зняті 15 серіалів на згадану тематику. Водночас в ефірі каналу залишаться інші серіали російського виробництва, в тому числі мелодрами, детективи, комедії, тощо. Також «1+1 медіа» розробила критерії для зняття російської продукції з ефіру.

 

12 травня заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак заявила з посиланням на результати моніторингу, що «вісім українських телеканалів активно працюють на популяризацію агресора». Зокрема, вона назвала групу компаній «Інтер» (НТН та «Інтер»), телеканали ICTV, «Гамма».

 

Олександр Ткаченко згодом повідомив, що ініціативу медіагрупи «1+1 медіа» щодо відмови від російських серіалів, які вихваляють військових спецпризначенців та поліцію РФ, поки що публічно не підтримали провідні українські телеканали, але вилучення подібного продукту з українського ефіру почалося.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4156
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду