Група «1+1 медіа» продовжує вилучати з ефіру серіали, що вихваляють спецназ та збройні сили  Росії

Група «1+1 медіа» продовжує вилучати з ефіру серіали, що вихваляють спецназ та збройні сили Росії

8 Травня 2014
5212
8 Травня 2014
17:46

Група «1+1 медіа» продовжує вилучати з ефіру серіали, що вихваляють спецназ та збройні сили Росії

5212
Група «1+1 медіа» продовжує вилучати з ефіру серіали, що вихваляють спецназ та збройні сили  Росії
Група «1+1 медіа» продовжує вилучати з ефіру серіали, що вихваляють спецназ та збройні сили  Росії

Група «1+1 медіа» продовжує  роботу із вилучення з ефіру телеканалів групи фільмів та серіалів, що вихваляють міць збройних сил та спецпризначенців Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба медіагрупи.

 

Від понеділка, 12 травня, з показу в ефірі телеканалу «2+2» будуть зняті 15 серіалів, для деяких з них - кілька сезонів: «Десантура», «СОБР», «Солдаты» 3 сезони, «Спецназ» 2 сезона, «Мужская работа» 2 сезони, «Псевдоним Албанец» 3 сезони, «Группа Zeta» 2 сезони, «Кодекс чести» 4 сезони, «Оперативный псевдоним» 1 і 2 частини, «Покушение, «СМЕРШ», «Майор Ветров», «Мужской сезон», «Обратный отсчет», «Туман».

 

«Канал "2+2" орієнтований на чоловічу аудиторію, тому серіали про військових відповідають її смакам. Ефірна сітка каналу містила значну кількість подібних серіалів і чимало з них - про російські спецсили. Проте в умовах неоголошеної війни з боку Росії продовжувати фактичну пропаганду збройних сил РФ ми вважаємо неможливим, хоча для групи каналів це несе серйозні фінансові втрати. Зі свого боку, ми готові запропонувати державним органам влади нашу концепцію визначення жанру таких серіалів», - сказав генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко.

 

Водночас в ефірі каналу залишаться інші серіали російського виробництва, в тому числі мелодрами, детективи, комедії тощо.

 

Нагадаємо, 2 травня група каналів «1+1 медіа» заявила про відмову від російського пропагандистського продукту і закликала інші канали приєднатися до такої ініціативи.  Медіагрупа також звернулась до парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації,  Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та  Генеральної прокуратури України з вимогою терміново дати оцінку фактам показу та популяризації фільмів та серіалів, що вихваляють міць збройних сил Російської Федерації на українських телеканалах. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5212
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Я
3631 дн. тому
Чому телеканал ТЕТ показує рекламу референдуму за єдність східних регіонів ???( 10 травня під часпоказу фільму "Люди Х.3"). Хіба цей реферндум не означає відєднання 3-х регіонів від України?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду