Українські канали почали знімати з показу закуплені російські серіали про військових і спецназ – Олександр Ткаченко

Українські канали почали знімати з показу закуплені російські серіали про військових і спецназ – Олександр Ткаченко

6 Червня 2014
4731
6 Червня 2014
12:16

Українські канали почали знімати з показу закуплені російські серіали про військових і спецназ – Олександр Ткаченко

4731
Українські канали почали знімати з показу закуплені російські серіали про військових і спецназ – Олександр Ткаченко
Українські канали почали знімати з показу закуплені російські серіали про військових і спецназ – Олександр Ткаченко

Ініціативу медіагрупи «1+1 медіа» щодо відмови від російських серіалів, які вихваляють військових спецпризначенців та поліцію РФ, поки що публічно не підтримали провідні українські телеканали, але вилучення подібного продукту з українського ефіру почалося. Про це повідомив генеральний директор групи каналів «1+1 медіа» Олександр Ткаченко в інтерв'ю програми «Сніданок з «1+1»».

 

«В час коли йде, по суті, неоголошена війна, в якій беруть участь російські найманці на Сході України, було окуповано Крим, на наш погляд, неможливо демонструвати фільми, які насправді пропагують чи вихваляють дії російських військових, спецпризначенців. Тому що неможливо уявити собі історію, коли в будь-якій країні, яка веде бойові дії з іншою країною, водночас пропагують на екранах війська, які, по суті, виступають, окупантами. Тому для нас це рішення було очевидним. У нас є кілька таких серіалів, які були заплановані для демонстрації, у першу чергу на каналі "2+2". І хоча це рішення безумовно відіб'ється на фінансовому стані каналу, потрібно шукати заміну, для нас висновок був очевидний: так серіали не на часі для показу», - заявив Олександр Ткаченко.

 

На запитання журналіста, чи підтримали інші українські телеканали ініціативу медіагрупи відмовитися від російського телепродукту, що пропагує дії силовиків РФ, гендиректор «1+1 медіа» відповів, що публічно таку підтримку з боку загальнонаціональних поки що не було висловлено, але, на його думку, почалась певна професійна дискусія з цього приводу.

 

«Насправді певні вагання і думки з цього приводу існують у керівників каналів. Ми знаємо, що деякі серіали, які були заплановані до показу в ефірі, насправді зараз не показують. Хоча про це публічно ніхто не говорить. Іде певна дискусія з того, якими критеріями користуватись. На наш погляд, це є приводом, щоб не тільки говорити про непоказ тих чи інших серіалів, а про те, як розвивати власне виробництво», - впевнений Олександр Ткаченко.

 

Олександр Ткаченко також прогнозує, що українські телеканали більше орієнтуватимуться на власне виробництво серіалів, а не на закупівлю російського телепродукту, і це може бути вигідним з багатьох точок зору.

 

«Ми зараз активно працюємо над запуском кількох серіалів власного виробництва, тому що розуміємо, що опиратися потрібно на власні сили найближчим часом. Ми сподіваємось, що це призведе до зміни орієнтирів з точки зору витрачання коштів. Рекламний ринок зменшується. Обмежені кошти телеканалів варто спрямовувати, щоб не стільки закуповувати за кордоном достатньо недешеву продукцію, скільки виробляти якісну вітчизняну продукцію. І цілком ймовірно, що це буде з економічної точки зору набагато вигідніше. Тому що це не тільки робочі місця, це розвиток талантів, це вклад грошей у вітчизняну економіку», - заявив Олександр Ткаченко.

 

 

Нагадаємо, з 12 травня з показу в ефірі телеканалу «2+2», що входить до «1+1 медіа», були зняті 15 серіалів, для деяких з них - кілька сезонів: «Десантура», «СОБР», «Солдаты» 3 сезони, «Спецназ» 2 сезона, «Мужская работа» 2 сезони, «Псевдоним Албанец» 3 сезони, «Группа Zeta» 2 сезони, «Кодекс чести» 4 сезони, «Оперативный псевдоним» 1 і 2 частини, «Покушение, «СМЕРШ», «Майор Ветров», «Мужской сезон», «Обратный отсчет», «Туман».

 

2 травня група каналів «1+1 медіа» заявила про відмову від російського пропагандистського продукту і закликала інші канали приєднатися до такої ініціативи.  Медіагрупа також звернулась до парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації,  Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та  Генеральної прокуратури України з вимогою терміново дати оцінку фактам показу та популяризації фільмів та серіалів, що вихваляють міць збройних сил Російської Федерації на українських телеканалах. 

 

Група «1+1 медіа» в межах оголошеної ініціативи розробила критерії щодо показу російського серіального контенту на телеканалах групи. 12 травня відповідний лист з детальним описом було направлено до Комітету з питань свободи слова та інформації, Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та Генпрокурора України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4731
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду