detector.media
15.07.2014 15:00
«1+1» знімає п’ять серіалів, у тому числі медичну драму за новозеландським форматом і мелодраму «Хазяйка»
«1+1» знімає п’ять серіалів, у тому числі медичну драму за новозеландським форматом і мелодраму «Хазяйка»

Телеканал «1+1» розпочав роботу над п'ятьма новими українськими серіалами власного виробництва, серед яких - медична драма за новозеландським форматом і мелодрама з робочою назвою «Хазяйка». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Уже зараз «1+1 продакшн» веде розробку і зйомку двох багатосерійних фільмів: медичної драми (адаптація новозеландського серіалу Shortland Street) та мелодраматичної історії з робочою назвою «Хазяйка». Також ведеться робота над створенням двох чотирисерійних фільмів і тривають зйомки серіалу «Останній москаль».

 

«1+1 продакшн» вийшов на новий рівень створення якісного серіального продукту. Наразі команда одночасно працює над п'ятьма серіалами, причому втілення проектів здійснюється винятково місцевими ресурсами: до роботи залучено українських авторів, режисерів та акторів», - говорить Олена Васильєва, головний продюсер серіалів і фільмів каналу «1+1».

 

Нещодавно на круглому столі, присвяченому розвитку національного кіно- і телевиробництва, генеральний директор групи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко розповів, що група знімає декілька українських серіалів різного жанру і тривалості, українською та російською мовами, які вийдуть у новому році.

 

Нагадаємо, раніше група «1+1 медіа» виступила ініціатором вилучення з ефіру українських телеканалів фільмів і серіалів, що вихваляють міць збройних сил та спецпризначенців Російської Федерації. Натомість група «1+1 медіа» закликає до активного розвитку сфери вітчизняного кіно- та телепродукту.

 

«Десятки мільйонів доларів щорічно з України йдуть у Росію на оплату російської продукції. Це набагато більше, ніж витрачають українські канали на власне виробництво чи на закупівлю продукту в інших країнах. З огляду на ситуацію в Україні, саме час перейти від розмов до фази масованої активізації власного виробництва», - говорить Олександр Ткаченко, генеральний директор «1+1 медіа».

 

Окрім того, «1+1» розглядає альтернативний напрямок розвитку українського кіновиробництва, зокрема співпрацю з польським кіноринком. Так «1+1» зможе вийти на додатковий ринок, який не поступається обсягом російському. «Ми несподівано з'ясували для себе величезний інтерес з боку польських колег стосовно співпраці з нами», - розповів раніше на круглому столі пан Ткаченко.

 

Нагадаємо, 2 травня, група «1+1 медіа» звернулась до Комітету з питань свободи слова та інформації, Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та Генпрокурора України з вимогою терміново дати оцінку фактам показу та популяризації фільмів та серіалів, що вихваляють міць збройних сил Російської Федерації на українських телеканалах.

 

Згодом група заявила, що від понеділка, 12 травня, з показу в ефірі телеканалу «2+2» будуть зняті 15 серіалів на згадану тематику. Водночас в ефірі каналу залишаться інші серіали російського виробництва, в тому числі мелодрами, детективи, комедії, тощо. Також «1+1 медіа» розробила критерії для зняття російської продукції з ефіру.

 

Олександр Ткаченко згодом повідомив, що ініціативу медіагрупи «1+1 медіа» щодо відмови від російських серіалів, які вихваляють військових спецпризначенців та поліцію РФ, поки що публічно не підтримали провідні українські телеканали, але вилучення подібного продукту з українського ефіру почалося.

 

За оцінкою пана Ткаченка, кількості грошей, яку українські канали направляють на закупівлю російського контенту, більш ніж достатньо для виробництва власного продукту, перш за все серіалів.

 

«1+1 медіа» також активізувала власне серіальне виробництво. «Це драматичні серіали, серіали про любов, кохання, відносини між людьми, про актуальні проблеми, які зараз хвилюють людей. Мова не йде про суперпатріотичні серіали, а про буденне, нормальне життя, яким мають жити у мирний час. Один чи два серіали будуть відтіняти проблеми які, у нас є зараз», - розповів пан Ткаченко.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY