На українському рекламному ринку з’явився AdScreen

16 Жовтня 2007
28888
16 Жовтня 2007
09:46

На українському рекламному ринку з’явився AdScreen

28888
На українському рекламному ринку з’явився AdScreen
Місяць тому компанія «Медіа-Нова», ексклюзивний представник AdScreen в Україні, за партнерства компанії Adbikes, запустила на вітчизняному просторі новий рекламний носій – AdScreen, або ж «людей-телевізорів».
 
Голосно названа «революційною», ця рекламна технологія являє собою тандем людини-носія та власне AdScreen – пристрою, що зовнішньо нагадує шкільний ранець і складається із рідкокристалічного монітора, блоку пам’яті, випромінювача звуку та джерела живлення.
 
 

 
Цей рекламоносій набув популярності у країнах із розвиненими технологіями – в Японії, Англії, США, останнім часом поширився в Росії. Основним плюсом нового носія рекламники називають його багатофункціональність чи, радше, багатовекторність. Так, на російському сайті, присвяченому AdScreen, зазначено такі його переваги: по-перше, повноцінна телереклама зі звуковим супроводом (рівень розташування екрану – в полі зору людини); по-друге, низька собівартість ефірного рекламного часу; по-третє, мобільність носія, його здатність легко змінювати місце розташування, оскільки AdScreen працює автономно; зрештою, як зазначається на сайті, новий російський закон, що обмежує рекламу на телебаченні, не поширюється на AdScreen.
 
Власне, було би дивно, якщо би на AdScreen поширювалися норми закону про телерекламу. Незважаючи на аудіовізуальні характеристики цього рекламного носія, поширюється він усе-таки іншими засобами і жодним чином не пов’язаний із мовленням. Як зазначає з цього приводу юрист Інституту Медіа Права Ігор Розкладай, AdScreen поза всяким сумнівом підпадає під закон про рекламу, проте особливості її поширення в законі не виписані і навряд чи з’являться найближчим часом. Річ у тім, що цей рекламний носій має спільні риси з багатьма іншими видами реклами і водночас не може бути однозначно віднесена до жодної з них.
 
 

 
Підкреслюючи багатовекторність нового рекламного носія, представники компанії «Медіа-Нова» зазначають: «люди-телевізори» одночасно можуть виконувати роль звичайних вуличних рекламників – вони можуть роздавати листівки та зразки продукції. Крім того, за допомогою AdScreen можна залучати інтерактивні технології – інтерактивне телебачення, вікторини, інтерактивне спілкування через Інтернет.
 
З часу появи технології в Україні, нею скористалися торговельний дім «Ілта», політичний блок «КУЧМА», «Авіабудсервіс», «Авіатехсервіс» та деякі інші компанії.
 
Довідка
 
«Медіа-Нова» – українське рекламне агентство, входить до холдингу «Главред-медіа».
 
Компанія Adbikes – міжнародний мережевий постачальник устаткування, працює в 27-ми країнах світу.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28888
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду