Нацрада оштрафувала три місцеві телекомпанії

Нацрада оштрафувала три місцеві телекомпанії

13 Червня 2024
1043
13 Червня 2024
15:03

Нацрада оштрафувала три місцеві телекомпанії

1043
У діяльності ще шести медіа під час планової перевірки регулятор не знайшов порушень.
Нацрада оштрафувала три місцеві телекомпанії
Нацрада оштрафувала три місцеві телекомпанії

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила штраф двом компаніям через відмову  у проведенні перевірки. Такі рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні 13 червня.

Під час спроби перевірки ТОВ «Обласна незалежна ТРК «Ятрань», м. Умань Черкаської області, Нацрада не знайшла компанію за адресою, вказаною в реєстрі.

«Уповноважені особи Нацради вжили усіх необхідних заходів. Відмовою вважається відсутність за місцем перевірки, тобто за адресою, зазначеною в реєстрі», — сказав член Нацради Максим Онопрієнко.

Компанія має сплатити штраф 1911 гривень.

ПП «Обрії», м. Сміла Черкаської області, отримало штраф від регулятора за повторну відмову у проведенні перевірки — 19 114 гривень. Представники компанії також були відсутні за адресою з реєстру.

Під час перевірки ТОВ «ТРК «Лайк ТВ», м. Шепетівка Хмельницької області, Нацрада зафіксувала відсутність мовлення впродовж 14 днів. Також  компанія не привела структуру власності у відповідність до вимог закону «Про медіа», до структури власності входить орган самоврядування. Через це вона має сплатити штраф у розмірі 682 гривні.

Відсутність порушень регулятор зафіксував після планових перевірок таких компаній: «Люкс ФМ», «Радіо РОКС — Україна», УНІАН, «Голос Прикарпаття», «Радіо Марія», радіостанція «Лада».

Нагадаємо, 23 травня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення додала у рішення про винесення штрафу положення про примусове виконання в разі несплати ТОВ «Ісландія»,  каналу «7» з Одеси (юридична особа — ТОВ «ТРК «АРТ»), ТОВ «Наше медіа»ТОВ «Музичний канал «О-ТВ», ТОВ «ТРК «Радіо Одеса»ТОВ «Сорок дев’ята паралель»ТОВ «Фешн ТВ — Україна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1043
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду