Нацрада винесла припис «Країні ФМ»

Нацрада винесла припис «Країні ФМ»

26 Жовтня 2023
792
26 Жовтня 2023
11:56

Нацрада винесла припис «Країні ФМ»

792
Радіостанція під час трансляції дитячої програми оголошувала позивні не в повному обсязі.
Нацрада винесла припис «Країні ФМ»
Нацрада винесла припис «Країні ФМ»

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення розглянула результати перевірки радіостанції «Країна ФМ» (юридична особа — ПрАТ «Радіокомпанія «Гала») і виявила незначне порушення.  Про це йшлося 26 жовтня під час засідання регулятора.

Радіостанція у вересні в проміжку з 21:00 до 22:00 не транслювала в повному обсязі вихідні дані та позивні — «Україномовне радіо “Країна ФМ”».

Згідно із законом «Про медіа» це незначне порушення. За такі порушення регулятор оголошує припис.

Під час засідання представниця радіостанції розказала, що в цей час в етері виходила  дитяча програма «Дрімайко», створена за участю Українського культурного фонду. Щоб не відволікати слухачів, на прохання УКФ було вирішено скоротити позивні на одне слово. Позивні звучали, але не прозвучало одне слово. Представниця просила не виносити припису.

Однак член Нацради Олександр Бурмагін сказав, що тепер у регулятора не має можливості за законом «Про медіа» взяти до відома порушення або не застосувати засіб реагування: «Це просто фіксація факту, це не є санкцією».

Нагадаємо, припис  — це засіб реагування, покликаний застерегти суб’єкта від нових порушень. Основна мета цього механізму — відійти від виключно каральної системи. Незгодний суб’єкт може подати зустрічну заяву й викласти своє бачення проблеми. Якщо Нацрада з ним погодиться, то скасує такий припис. У кожного типу суб’єктів буде свій ліміт приписів (наприклад, п’ять за рік). Після них у дію вступає наступна ланка реагування — штрафи.

У вересні Нацрада вперше винесла припис через порушення в День пам’яті.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
792
Читайте також
11.01.2024 11:49
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 748
11.12.2023 16:36
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 022
15.06.2023 12:03
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 163
26.02.2023 12:00
Ігор Розкладай
для «Детектора медіа»
6 857
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду