detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
26.10.2023 11:56
Нацрада винесла припис «Країні ФМ»
Нацрада винесла припис «Країні ФМ»
Радіостанція під час трансляції дитячої програми оголошувала позивні не в повному обсязі.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення розглянула результати перевірки радіостанції «Країна ФМ» (юридична особа — ПрАТ «Радіокомпанія «Гала») і виявила незначне порушення.  Про це йшлося 26 жовтня під час засідання регулятора.

Радіостанція у вересні в проміжку з 21:00 до 22:00 не транслювала в повному обсязі вихідні дані та позивні — «Україномовне радіо “Країна ФМ”».

Згідно із законом «Про медіа» це незначне порушення. За такі порушення регулятор оголошує припис.

Під час засідання представниця радіостанції розказала, що в цей час в етері виходила  дитяча програма «Дрімайко», створена за участю Українського культурного фонду. Щоб не відволікати слухачів, на прохання УКФ було вирішено скоротити позивні на одне слово. Позивні звучали, але не прозвучало одне слово. Представниця просила не виносити припису.

Однак член Нацради Олександр Бурмагін сказав, що тепер у регулятора не має можливості за законом «Про медіа» взяти до відома порушення або не застосувати засіб реагування: «Це просто фіксація факту, це не є санкцією».

Нагадаємо, припис  — це засіб реагування, покликаний застерегти суб’єкта від нових порушень. Основна мета цього механізму — відійти від виключно каральної системи. Незгодний суб’єкт може подати зустрічну заяву й викласти своє бачення проблеми. Якщо Нацрада з ним погодиться, то скасує такий припис. У кожного типу суб’єктів буде свій ліміт приписів (наприклад, п’ять за рік). Після них у дію вступає наступна ланка реагування — штрафи.

У вересні Нацрада вперше винесла припис через порушення в День пам’яті.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY