Нацрада відновлює планові та позапланові перевірки

Нацрада відновлює планові та позапланові перевірки

15 Червня 2023
1162
15 Червня 2023
12:03

Нацрада відновлює планові та позапланові перевірки

1162
Регулятор проводить моніторинги ефіру щодо дотримання правил мовлення у дні пам'яті та жалоби.
Нацрада відновлює планові та позапланові перевірки
Нацрада відновлює планові та позапланові перевірки

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення повертається до проведення перевірок. Про це 15 червня під час засідання розповів перший заступник голови Валентин Коваль.

За його словами, 14 червня Кабінет Міністрів України вніс зміни в розпорядження минулого  року, яке призупиняло проведення контрольних заходів та перевірок на час воєнного стану: «Вчора Нацраду вивели з-під цієї заборони».

Тепер регулятор зможе відновити проведення перевірок

«Я би хотів заспокоїти наших суб’єктів, — додав член Нацради Максим Онопрієнко. — Не з’явилося щось нове чи невідоме. Це ті самі повноваження Національної ради, які були до повномасштабного вторгнення. Ми повертаємось до наших планових перевірок, пов’язаних з продовженням ліцензії в ефірі».

Також, за його словами, регулятор не припиняє проводити моніторинги дотримання правил мовлення у дні пам’яті та жалоби та щодо інших порушень. Моніторинги триватимуть. Відновляться і позапланові перевірки.

Нагадаємо, 13 березня Кабінет Міністрів видав Постанову № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану», яка передбачає припинення проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду на період воєнного стану.

Скриншот: Національна рада / ютуб

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1162
Читайте також
26.10.2023 11:56
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
792
15.06.2023 12:38
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 305
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду