Пресслужба «Інтера»  спростувала  інформацію джерел «Детектора медіа» про звільнення Ганни Безлюдної

Пресслужба «Інтера» спростувала інформацію джерел «Детектора медіа» про звільнення Ганни Безлюдної

23 Липня 2023
3248
23 Липня 2023
12:16

Пресслужба «Інтера» спростувала інформацію джерел «Детектора медіа» про звільнення Ганни Безлюдної

3248
На каналі, стверджують джерела, відбуваються скорочення.
Пресслужба «Інтера»  спростувала  інформацію джерел «Детектора медіа» про звільнення Ганни Безлюдної
Пресслужба «Інтера»  спростувала  інформацію джерел «Детектора медіа» про звільнення Ганни Безлюдної

Пресслужба каналу  «Інтер» у відповідь на запит «Детектора медіа»  повідомила, що інформація про звільнення Ганни Безлюдної «не відповідає дійсності». Раніше три не пов’язаних між собою джерела «ДМ» розповіли, що Ганна Безлюдна, керівниця Inter Media Group, іде з посади. Ще одне джерело стверджувало, що Безлюдна залишається на посаді, але начебто передала частину своїх повноважень іншій, не названій людині. 

Серед причин, через які начебто йде Безлюдна, за словами джерел «ДМ», — складнощі у поєднанні роботи з вихованням дитини (Ганна Безлюдна  народила у 2019 році);  ймовірні плани створення власного продакшна та відсутність фінансування групи її співвласником Дмитром Фірташем.  

Про проблеми в  Inter Media Group джерело «ДМ» повідомляє, що за останні декілька місяців  і в Національних інформаційних системах (НІС), які виробляють новини для каналу «Інтер» та зараз створюють  блок у  телемарафоні «Єдині новини», і на самому каналі «Інтер» скоротили по 30 людей. Власники, за словами джерела «ДМ», не вкладають кошти в роботу медіагрупи, яка  продовжує існувати  здебільшого за бюджетні гроші, якими держава оплачує виробництво і спільного телемарафону, і російськомовного марафону іномовлення «FreeДом». Нагадаємо, що три канали групи «Інтер», включаючи К2 та Zoom, транслюють марафон «Єдині новини».

Джерела  «ДМ» не виключають, що  через фінансові складнощі у медіагрупи може змінитися власник. Він, за словами джерел, може бути наближеним до влади. 

«Детектор медіа» звернувся до Ганни Безлюдної, яка отримала запитання, але не відповіла. Головний редактор каналу «Інтер» Антон Нікітін  та  генеральний продюсер НІС Назім Бедіров не відповіли на запитання «Детектора медіа».

Нагадаємо, що Ганна Безлюдна з  2013 року керує Inter Media Group,  також вона є членкинею Наглядової ради телеканалу «Інтер». На початку  повномасштабного вторгнення Безлюдна разом з частиною  колективу медіагрупи виїхала до Польщі. За даними джерел «ДМ»,  ця частина колективу виробляє контент для російськомовного марафону «FreeДом».  Колектив НІС, за ініціативою Назіма Бедірова, долучився в перші дні великої війни до створення блоку в марафоні «Єдині новини». Ще рік тому  співробітники каналу  скаржилися на затримку зарплат. Також про фінансові труднощі у медіагрупи повідомляв сам керівник НІС Назім Бедіров.



Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3248
Читайте також
04.04.2024 13:10
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
3 045
30.07.2019 17:11
Детектор медіа
«Детектор медіа»
7 446
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Konrad
279 дн. тому
Інтер,K2 та ZOOM транслюють марафон,точно не НТН та Мега,виправте в тексті!
Максим
279 дн. тому
Мега, НТН, k1 не транслює марафон
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду