Віталій Гусєв, Starlight Media: Ми розробили нову диджитал-стратегію групи

Віталій Гусєв, Starlight Media: Ми розробили нову диджитал-стратегію групи

5 Червня 2023
1759
5 Червня 2023
12:36

Віталій Гусєв, Starlight Media: Ми розробили нову диджитал-стратегію групи

1759
Віталій Гусєв: Зміни відбуваються як на стратегічному, так і на організаційному рівні.
Віталій Гусєв, Starlight Media: Ми розробили нову диджитал-стратегію групи
Віталій Гусєв, Starlight Media: Ми розробили нову диджитал-стратегію групи

Керівник Starlight Production Віталій Гусєв в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомив, що Starlight Media розробила нову диджитал-стратегію, яка трансформує бізнес-модель медіагрупи.

За словами Гусєва, бізнес-модель медіагрупи трансформується від виняткового фокусу на телевізійне мовлення до моделі контенто- й дата-центричності.

«Зміни відбуваються як на стратегічному, так і на організаційному рівні. Так, у нашій команді тепер з’явилися диджитал-контент- і диджитал-маркетинг-директори. Ми працюємо над розвитком нових підходів і продуктів, що покращать нашу якість роботи в диджиталі. Нещодавно, наприклад, ми анонсували нове рішення, розроблене нами спільно з "Київстар" і Microsoft — аналітичну платформу Data Warehouse. Її побудовано на хмарних технологіях Microsoft Azure. Data Warehouse дозволить тим, хто працює зі створенням і дистрибуцією контенту Starlight Media на платформі ютуб, отримати доступ до даних, пов’язаних із запитами, ефективністю та монетизацією кожної одиниці нашого контенту у форматі зручних дашбордів», — каже Гусєв.

Керівник Starlight Production повідомив, що обсяг виробництва 2023 року більш ніж на 50% перевищить кількість годин, створених торік, у перший рік повномасштабної війни.

«Проте, на жаль, це все ще значно менше, ніж ми виробляли у 2021 році. Навіть найскладнішої весни 2022-го в нас було напрацьоване бачення для програмування осені 2023-го. Тож, звісно, зараз ми маємо виробничі плани не лише на осінь, а й на весну 2024 року. Пріоритети у виробництві — маржинальна позитивність продуктів і збереження лідерства та брендів каналів. Тому передусім ми інвестуємо в брендоутворювальні продукти, важливі для наших каналів та особливо цінні для наших рекламодавців і спонсорів», — каже Гусєв.

Окремий важливий напрям для медіагрупи — серіали з потенціалом для міжнародної дистрибуції / копродакшену та створення документальних проєктів: «Це напрями, які перебувають в активному розвитку, отримують дедалі більше міжнародної підтримки, і ми точно розуміємо, що нам є що запропонувати світу та міжнародним партнерам у цій площині».

Гусєв також повідомив, що «у горизонті 2022 року компанія не збиткова», але про прибутки чи економіку, достатню для стрімкого та якісного розвитку, говорити не доводиться. 

Читайте також:

Нагадаємо, у червні 2022 року Віталій Гусєв повідомив «ДМ» про роботу Starlight Media над новою бізнес-моделлю медіагрупи, яка передбачатиме нові підходи до монетизації та оптимізацію виробничих процесів.

StarLight Media — українська медіагрупа, до складу якої входять телеканали ICTV, «Новий», СТБ, ICTV Ukraine, М1, М2, ОЦЕ. Також медіагрупа має власний продакшн StarLight Production, сейлз-хаус StarLight Brand Content, до її складу входить компанія з оренди техніки StarLight Rental та виробник сценічних декорацій StarLight Scenery. Медіагрупа належить українському бізнесмену Віктору Пінчуку. 

Фото: Starlight Media

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1759
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду